Konečně je to tu! Samsung oficiálně představil novou řadu Galaxy S24, přičemž hlavním klenotem řady je varianta Ultra. My tu pro vás máme kompletní rozpis všeho, co potřebujete vědět.

Nyní zde nejsou žádná překvapení, pokud jde o základní specifikace. Galaxy S24 Ultra využívá nejnovější a nejlepší Snapdragon 8 Gen pro Galaxy. Zde získáte některé další výhody, pokud jde o rychlost oproti standardní čipové sadě. Telefon má maximální kapacitu 12 gigabajtů RAM a pokud chcete, můžete si vybrat 1 TB úložiště.

Galaxy S24 Ultra není levný, ale rozhodně je to nejlepší smartphone, který Samsung po velmi dlouhé době dodal

Přední strana Galaxy S24 Ultra je to, co bych nazval největší změnou, abych byl upřímný. Společnost Samsung se rozhodla zbavit se zakřivené obrazovky pro nádherný 6,8palcový dynamický LTPO AMOLED displej, který podporuje obnovovací frekvenci 120 Hz, HDR10+ a dokáže dosáhnout jasu až 2 600 nitů. Nyní chápu, že špičkový jas není ve srovnání s ostatními nejvyšší, ale mohu vás ujistit, že obrazovky Samsung jsou vždy na špičce. Displej chrání Gorilla Glass Armor a stejné sklo najdeme i na zadní straně v matné úpravě s titanovým rámečkem uprostřed.

Galaxy S24 Ultra používá Android 14 nad One UI 6.1 hned po vybalení – tato nová verze One UI přidává spoustu funkcí založených na AI, o kterých budeme hovořit v samostatném příspěvku. Ale podstatou je, že investice Samsungu do AI se konečně vyplácí, protože telefon je plný funkcí založených na AI, které můžete využít.

Zdroj: Samsung

Samsung se letos rozhodl odmítnout masivní změnu v oddělení fotoaparátů. Hlavní fotoaparát je 200megapixelový se světelností f/1,7 a zorným polem 24 mm. Velikost snímače je 1/1,3″, 0,6 µm a získáte všechny funkce, které byste od snímače Samsung očekávali. Získáte také 50megapixelový periskopický teleobjektiv, který může nabídnout 5x optický zoom. K dispozici je také 10 -megapixelový teleobjektiv s 3x optickým zoomem V neposlední řadě máte k dispozici 12megapixelový ultraširokoúhlý fotoaparát s automatickým ostřením a 12megapixelový selfie shooter na přední straně.

Zdroj: Samsung

Fotoaparát může uživatelům Samsungu připadat jako obyčejný, ale Galaxy S24 Ultra plně využívá výhod Galaxy AI ke zlepšení snímků a videí. Samsung slíbil, že mezi obrázky a videi pořízenými z Galaxy S23 Ultra a jeho nejnovější vlajkové lodi bude drastický rozdíl, a upřímně, jen čas může říct, jak dobrá může být AI. Ale pokud je AI stejně dobrá jako implementace Google, nebudete vůbec zklamáni.

Galaxy S24 Ultra také přináší Wi-Fi 7 do hlavního proudu. Získáte také další možnosti připojení, jako je Bluetooth 5.3 a další komunikace, které byste očekávali od moderní vlajkové lodi. Telefon také přichází s ultrazvukovou čtečkou otisků prstů pod displejem, podporou UWB, satelitní podporou a také USB Type-C 3.2 pro nabíjení. Když už mluvíme o nabíjení, Galaxy S24 Ultra má 5 000 mAh baterii a může se nabíjet kabelem při 45 W, s bezdrátovým nabíjením 15 W. Získáte také zpětné bezdrátové nabíjení s výkonem 4,5 W.

Zdroj: Samsung

Nyní, když je Galaxy S24 Ultra oficiální, možná vás bude zajímat informace o ceně a dostupnosti. Základní varianta bude začínat na 35.490,- a čím výše půjdete, tím více budete muset zaplatit. Telefon je nyní k dispozici pro předobjednávku na webu Samsung.com a všech velkých prodejců. Zařízení je k dispozici v barvách Titanium Black, Titanium Grey, Titanium Yellow a Titanium Violet. 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno