Uvedení Apple Vision Pro se setkalo se sérií pozitivních recenzí, přičemž výkonný ředitel Microsoftu a generální ředitel OpenAI Sam Altman byl produktem naprosto ohromen. To však neznamená, že je produkt dokonalý, protože kromě vysoké ceny 3 499 $ existují další překážky, které každodenní uživatelé odrazují.

Naštěstí má Apple dostatek času na jejich řešení, protože nejnovější zpráva uvádí, že nástupce zbývá minimálně 18 měsíců, což dává společnosti dostatek času na provedení některých vylepšení.

Již dříve bylo oznámeno, že práce na nástupci Apple Vision Pro byly zahájeny ještě před oznámením prvního z nich, které proběhlo na konferenci WWDC 2023. Kalifornský gigant však potřebuje před odhalením druhé iterace stanovit konkrétní prodejní benchmark pro současnou verzi. Podle Marka Gurmana z agentury Bloomberg si zákazníci, kteří chtějí nástupce získat, budou muset ještě nějakou dobu počkat, protože do jeho uvedení zbývá minimálně 18 měsíců.

Tak velký časový odstup mezi uvedením dvou produktů na trh sice není ideální, ale měl by umožnit, aby se v USA dostatečně rozšířil značný počet kusů Apple Vision Pro, přičemž je možné, že náhlavní souprava AR bude uvedena na trh i v zámoří ještě před zahájením konference WWDC 2024. Prodloužená doba by také měla společnosti a jejímu talentovanému týmu pro smíšenou realitu umožnit další vylepšení druhé generace náhlavní soupravy na základě stížností obdržených z první generace.

Zpráva se však nezmiňuje o tom, zda se dočkáme skutečného nástupce Apple Vision Pro, nebo levné verze, protože mezi oběma modely bude propastný rozdíl. Například cenově dostupnější náhlavní souprava prý přijde s horším displejem a čipsetem, přičemž místo Mac SoC přejde na iPhone SoC, a je pravděpodobné, že Apple použije méně prémiových materiálů, aby snížil cenu.

Levnější verze prý bude mít premiéru někdy v roce 2025, přičemž analytik Ming-Chi Kuo předpovídá, že Apple Vision Pro 2 se do sériové výroby dostane až v roce 2027, a to v případě, že se podaří vyřešit otázku ceny. Než však Apple uvede na trh jakýkoli budoucí model, jeho konkurenti uvedou na trh vlastní náhlavní soupravy pro rozšířenou realitu, které budou konkurovat nositelnému zařízení na hlavě za 3499 dolarů, takže jim budeme věnovat pozornost.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno