Warframe, velmi populární free-to-play sci-fi střílečka z pohledu třetí osoby, se konečně chystá na mobilní zařízení počínaje iOS.

Kanadské studio Digital Extremes, které stojí za hrou Warframe, ve svém blogovém příspěvku odhalilo, že se titul chystá na trh v ekosystému společnosti Apple a připojí se tak ke hrám jako Death Stranding Director’s Cut a mnoha dalším. Vzhledem k nedávnému obrovskému vzestupu možností mobilních platforem se zdá, že stále více vývojářů považuje iOS za další velkou platformu, na kterou se mohou zaměřit. Dobré je, že zde nebudeme muset čekat dlouho, protože Warframe by měl v App Store debutovat v úterý 20. února.

Navíc je plně implementováno multiplatformní hraní a cross-save, takže hráči na iOS budou vstupovat do stejného univerza, jaké hrají uživatelé PC a konzolí. Přihlášení během týdne spuštění (počínaje 20. únorem) jim umožní získat následující bezplatné odměny za přihlášení v první den: třídenní bonus Affinity Booster a Bombyx Syandana.

Na „speciálním“ mobilním portu se pracuje již delší dobu, přičemž firma své plány oznámila již v červenci 2021. Digital Extremes pracuje také na verzi Warframe pro Android, která bude vydána později. Uživatelé se zatím mohou předběžně registrovat na této adrese.

Připomínáme, že nové rozšíření s názvem Warframe 1999 vyjde ještě letos. Půjde o jakýsi prequel s postavou jménem Arthur, která podle všeho používá prototyp brnění podobného Excaliburu. V příběhu se Arthur (hraje ho Ben Starr, který namluvil hlavního hrdinu Final Fantasy XVI Cliva Rosfielda) bude snažit najít nepolapitelného doktora Albrectha Entratiho, jednu z nejdůležitějších postav v lore Warframe. Zajímavostí je, že v dosud představené ukázce Warframe 1999 zazní licencovaná píseň „The Void“ od skupiny Nine Inch Nails, která byla vydána v roce 1999. Obsahuje také odkazy na Millennium Bug a concept art z Dark Sector, předchůdce Warframe.

Více informací bude odhaleno na konferenci TennoCon 2024, která se uskuteční 19. a 20. července v Londýně v kanadském Ontariu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno