Apple Vision Pro je robustní kus skla a hliníku, ale na přední straně test poškrábání odhalil, že společnost použila plast, takže brzy na něm budou patrné trvalé stopy, aniž by k tomu bylo třeba velké úsilí.

Několik majitelů však hlásí, že na přední straně jejich AR headsetu se objevují praskliny, zatímco zařízení je pouze uloženo a nedělá nic jiného. Takový výskyt by rozzuřil každého, kdo musí za nositelné zařízení na hlavě vysolit 100 000,-, a to ještě za mizernou základní paměť 256 GB.

Obrázek, který na Redditu zveřejnil uživatel u/dornbirn, ukazuje, že uprostřed přední strany Apple Vision Pro je prasklina, přičemž majitel uvádí, že brýle neupadla, ale byla jednoduše zabalena s nasazeným krytem. Uživatel prasklinu objevil ráno a uvedl, že Apple Vision Pro se v pouzdře nijak neklepal ani s ním nevyvíjel žádný pohyb. Majitel se také podělil o své myšlenky, proč se to mohlo stát; mohlo by to souviset s „důsledným výrobním problémem“ se sklem, který vytváří dostatečný tlak nad nosem, kde nakonec praskne.

Co se stalo – včera večer jsem vyleštil přední část brýly, zabalil je s nasazeným krytem, a když jsem se ráno probudil, vidím tuhle prasklinu. Žádný pád, žádné pobouchání v pouzdře.

Zdá se, že se jedná o soustavný výrobní problém se sklem – můj neznalý odhad je, že unikátní tvar vytváří nad nosem určité pnutí, které nakonec praskne i bez vnějšího násilí.

Mám apple care a očekávám bezplatnou výměnu, až zamířím do genius baru, ale pro ty z vás, kteří si pochopitelně nepřiplatili 500 dolarů, by to bylo na nic. Doufám, že je to vzácnější, než si myslím, ale pokud ne, ať to apple raději kryje v rámci tovární záruky a nepovažuje to za náhodné poškození, které by vyžadovalo vysoký poplatek za opravu.

Podobně i u/ContributionFar8997 zveřejnil příspěvek, ve kterém píše, že Apple Vision Pro nechal nabíjet, a když si ho majitel šel vyzvednout, byla na přední straně viditelná prasklina. Je nepravděpodobné, že by dobíjení baterie drahého zařízení vedlo ke vzniku této praskliny, takže se domníváme, že se jedná o problém související s výrobou, který je třeba řešit. Podpora společnosti Apple údajně informovala uživatele, že vystavení opravného dokladu by v rámci AppleCare stálo 300 dolarů a bez jakéhokoli AppleCare by stálo neuvěřitelných 800 dolarů, což je cena za základní iPhone 15.

Obvykle by prasknutí předního skla Apple Vision Pro nevzbudilo velkou pozornost, protože většina lidí by vinu svedla na majitele. Zde je však důležité poznamenat, že přední sklo vykazuje prasklinu v téměř stejné poloze jako při jiném incidentu, což naznačuje, že se jedná o vzorec a může se týkat i dalších uživatelů. Pouze čas ukáže, zda k tomu skutečně dojde, a poté bude na společnosti Apple, aby rozhodla o tom, jak vyhoví svým zákazníkům.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno