Systém iOS 18 by mohl být největší aktualizací, jakou kdy iPhone získal, vzhledem k počtu funkcí, které přinese na přední straně. Již dříve jsme informovali, že Apple plánuje do platformy začlenit množství funkcí umělé inteligence, které budou všem uživatelům k dispozici ještě letos.

Nyní se objevují informace, že by iOS 18 mohl projít také redesignem z hlediska vizuální stránky. Díky tomu bude iOS 18 větší aktualizací, než se původně očekávalo, pokud jde o funkce umělé inteligence.

Zatímco iOS 18 bude obsahovat řadu funkcí umělé inteligence, modely iPhone 16 by mohly dostat několik exkluzivních funkcí, a to díky novému čipu A18 s vylepšeným Neural Engine. Mark Gurman se ve svém nejnovějším zpravodaji Power On dělí o to, že iOS 18 by měl přinést několik designových změn, což naznačuje, že společnost aktualizuje design platformy „již v letošním roce“.

Kromě iOS 18 Gurman také tvrdí, že Apple plánuje přepracovat i design macOS, ale ten nebude vydán letos. Analytik tvrdí, že společnosti bude trvat ještě rok nebo dva, než přepracuje design macOS. Apple loni přepracoval svou platformu watchOS pro hodinky Apple Watch. Společnost změnila způsob, jakým uživatelé používají aplikace na menším displeji. Společnost také přinesla nové uživatelské rozhraní v rámci aplikací, orientované na modely Apple Watch s větším displejem.

Zdá se, že společnost plánuje přepracovat celou řadu softwaru pro své produkty. Dříve se také objevila útržkovitá fáma, že Apple plánuje v systému iOS 18 zavést změny designu a bude si brát příklad z VisionOS. Fáma hovořila o průsvitných prvcích v operačním systému a o tom, jak je využívá Vision Pro.

Kromě designových změn plánuje Apple do celé platformy zakomponovat množství změn v oblasti umělé inteligence. Společnost vyvíjí celou řadu nástrojů, které zohledňují rozsáhlé jazykové modely. Již dříve jsme se zabývali nástroji společnosti Apple, které se zabývají úpravou, manipulací a animací statických obrázků. Potenciálně by se všechny tyto nástroje mohly proměnit v potenciální funkce aplikace Fotky v systému iOS 18.

Jak už bylo zmíněno, iOS 18 by mohl dále využívat čip A18 iPhonu 16 k poskytování funkcí umělé inteligence přímo v zařízení. První pohled na iOS 18 bychom mohli spatřit na červnové akci WWDC, takže se nezapomeňte podívat na další podrobnosti.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno