Pouhé tři dny po uvedení na domácí trh je Xiaomi 14 Ultra konečně k dispozici na globálním trhu. Se svou prémiovou cenou a špičkovými specifikacemi se pouští do boje s takovými výrobci, jako jsou Apple a Samsung, a díky všemu, co přináší, na to má právo.

Aby se společnost ujistila, že je telefon hoden svého přízviska Ultra, nabízí Xiaomi 14 Ultra pouze v jedné konfiguraci paměti a úložiště. Telefon bude uveden na trh se Snapdragonem 8 Gen 3, který pohání zařízení s 16 gigabajty operační paměti a 512 gigabajty úložiště UFS 4.0. Jiné možnosti úložiště nebo paměti s telefonem vůbec nedostanete.

Na přední straně najdete 6,73palcový panel QHD+ OLED s technologií LTPO. V závislosti na zobrazovaném obsahu dosahuje frekvence 1 Hz a 120 Hz. Má podporu HDR10+, Dolby Vision, 1 920Hz PWM stmívání a maximální jas 3 000 nitů. Xiaomi používá na přední straně keramickou ochranu skla, která chrání zařízení před poškrábáním, ale pokud víte něco o tom, jak sklo funguje, doporučil bych vám ochranný kryt obrazovky, do kterého byste měli investovat.

Pod kapotou má Xiaomi 14 Ultra baterii s kapacitou 5 300 mAh a podporou 90W kabelového a 80W bezdrátového nabíjení. Podporováno je také 10W reverzní bezdrátové nabíjení.

Přesuneme-li se na zadní stranu telefonu, právě tam se nachází hlavní hvězda. Xiaomi 14 Ultra je vybaven 50megapixelovým snímačem Sony LYT-900 se světelností f/1,63-f/4,0, Hyper OIS a objektivem Leica Summilux. Získáváte také 50megapixelový ultraširokoúhlý fotoaparát, který má automatické ostření, jež by umožňovalo i makro snímky. Na zadní straně jsou dva periskopové fotoaparáty, jeden 50megapixelový s 3,2násobným optickým zoomem a druhý 50megapixelový s 5násobným optickým zoomem. Pro pořizování selfie je na přední straně k dispozici 32megapixelový fotoaparát.

Zdroj: Xiaomi

Zajímá vás Xiaomi 14 Ultra? Telefon bude k dispozici v černé nebo bílé barvě za 34.999,-. Je to drahé zařízení, ale pokud hledáte něco, co konkuruje takovým značkám jako Samsung a Apple, pak si myslím, že cena je více než oprávněná. Zvláště když vezmete v úvahu skutečnost, že nabídka Xiaomi má lepší hardware fotoaparátu, možná dokonce nejlepší ve své třídě.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno