Obvykle trvá několik měsíců, než společnost Qualcomm oznámí summit Snapdragon, kde představí svůj špičkový čipset, který bude pohánět prémiové smartphony, jež přijdou na trh v následujícím roce. Tentokrát tomu však bylo vyloženě jinak, protože CMO společnosti zveřejnil video, ve kterém uvedl, že Snapdragon 8 Gen 4, který bude prvním křemíkem firmy ze San Diega s vlastními jádry Oryon, bude oznámen v říjnu.

Marketingový ředitel společnosti Qualcomm Don McGuire učinil toto překvapivé odhalení během kongresu Mobile World Congress, kde prostřednictvím X na oficiálním účtu @Snapdragon_UK zveřejnil níže uvedené video, v němž uvedl, že Snapdragon 8 Gen 4 bude představen v říjnu. Dvouminutové video kromě měsíce uvedení nic jiného neposkytuje, to však neznamená, že bychom cenné informace nesebrali sami.

Na rozdíl od dřívějších high-endových čipových sad pro smartphony Qualcomm se letošní verze odkloní od návrhů procesorů ARM a použije jádra, která tipéři nazývají „Phoenix“, ale tady je to zajímavé. Stejně jako u Dimensity 9300 se očekává, že Snapdragon 8. generace 4 se vzdá jakýchkoli efektivních jader a bude vybaven výkonným CPU clusterem, který bude pravděpodobně navržen tak, aby poskytoval bezkonkurenční vícejádrový výkon a zároveň se vyznačoval neuvěřitelnou efektivitou díky tomu, že bude masově vyráběn na 3m procesu druhé generace společnosti TSMC, známém také jako „N3E“.

Zatímco zákazníci, kteří si koupí vlajkové lodě se Snapdragonem 8. generace, budou zřejmě potěšeni, partnerům společnosti Qualcomm se nemusí dostat stejného zacházení. Koneckonců, cena Snapdragonu 8 Gen 3 se odhaduje na 200 USD, jeden z vedoucích pracovníků Qualcommu naznačil, že Snapdragon 8 Gen 4 bude nejdražší čipovou sadou pro smartphony, jakou kdy společnost vyrobila, a to především díky těmto vlastním jádrům Oryon. To donutí výrobce telefonů buď prodávat své prémiové nabídky a zároveň zdražit zákazníkům, nebo obětovat své marže ve snaze dodat více kusů. V každém případě se zdá, že to bude Qualcomm, kdo půjde s radostí do banky.

Pokud se chcete o Snapdragonu 8. generace 4 dozvědět více, dostatek informací najdete v našem přehledu zvěstí, takže pokud chcete mít o prvním 3nm čipsetu Qualcommu náležitý přehled, doporučujeme si jej prohlédnout. Co se týče křemíku pro chytré telefony, bude to vzrušující rok a jako vždy budeme sdílet aktuální informace na každém kroku.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno