V tuto chvíli by vás nemělo překvapit, že pokud hledáte upomínkové předměty související se společností Apple, které by se daly považovat za „vintage“, budete muset utratit spoustu peněz.

Nedávno jsme hovořili o tom, jak se vizitce s podpisem Steva Jobse od společnosti Apple podařilo získat v aukci spoustu peněz, a pokud si myslíte, že tím to skončilo, zamyslete se znovu, protože dnes tu máme první iPhone, který dokázal v aukci vydělat přes 130 000 dolarů. Je to o něco méně než vizitka, ale stále hodně peněz za telefon, který je zastaralý ve všech ohledech.

Původní iPhone s kapacitou 4 GB se tento měsíc dostal do aukce společnosti LCG Auctions. Telefon je podle popisu ve fantastickém stavu, téměř bez fyzického poškození, bez vyblednutí a bez odřenin či vrypů za rohem. V době zařazení do aukce se očekávalo, že telefon vynese 100 000 dolarů, ale podařilo se mu vynést 130 027,20 dolarů.

Pokud se ptáte, proč by někdo platil tolik za první iPhone, je to proto, že Apple ukončil prodej 4GB varianty pouhé dva měsíce po jejím uvedení na trh. Telefon byl ukončen 5. září 2007 a od té doby se stal ve sběratelské komunitě horkým zbožím. Ještě zajímavější je, že v minulosti se dva identické modely prodávaly za mnohem vyšší ceny. Jeden model se prodal za více než 190 000 dolarů a jeden model se prodal za 133 435 dolarů.

Kdykoli vidím, že zařízení Apple v aukcích inkasují šílené částky, ptám se sám sebe, jestli někdy uvidím, že by nějaký jiný smartphone získal tak šíleně vysokou částku, ale upřímně řečeno, nevypadá to, že by to bylo možné. Nikdy jsem neviděl, že by telefon Galaxy vydělal tolik peněz. Na Applu a iPhonu je něco, co dokáže přitáhnout tolik pozornosti. Mimo smartphony jsem tento trend viděl u luxusních hodinek, ale to je zase úplně jiný trh.

Kdybyste měli tolik peněz, utratili byste je za iPhone, o kterém víte, že je zastaralý, nebo byste je utratili za něco jiného? Dejte nám vědět, co si o tom myslíte v komentářích níže.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno