Společnost Vivo právě uvedla na trh Vivo X Fold 3 a X Fold 3 Pro, které patří mezi nejlepší skládací telefony, které jsme viděli. Kromě zeštíhleného designu přinášejí nové telefony řadu vylepšení po stránce hardwaru, takže pokud hledáte nový skládací telefon, tohle by vás mohlo zajímat.

Pro začátek, Vivo X Fold 3 váží pouhých 219 gramů, což z něj dělá nejlehčí skládací telefon ve stylu knihy na trhu. Je také lehčí než několik jiných standardních telefonů, což je přinejmenším působivé. Telefon je také tenký, pouhých 10,2 mm, což z něj dělá jeden z nejtenčích skládacích telefonů, které jsou dnes k dispozici.

Přestože mezi Vivo X Fold 3 a X Fold 3 Pro existují rozdíly, displej zůstává na obou zařízeních stejný. Vnitřní obrazovka je panel s úhlopříčkou 8,03 palce s obnovovací frekvencí 120 Hz a materiálem Samsung E7, který vám umožňuje vidět jas až 4 500 nitů místního špičkového jasu. Krycí displej je 6,53palcový s obnovovací frekvencí 120 Hz; tento také dosahuje až 4 500 nitů, což je působivé jak pro skládací telefon, tak pro standardní telefon.

Vivo X Fold 3 Pro využívá čipset Snapdragon 8 Gen 3 s vlastním zobrazovacím čipem. Telefon je dostupný v konfiguracích 16/512GB a 16GB/1TB, s LPPDR5X RAM a úložištěm UFS 4.0. Na zadní straně získáte 50megapixelový ultrasnímací hlavní fotoaparát, 64megapixelový teleobjektiv a 50megapixelový ultraširokoúhlý fotoaparát. Na přední straně se nachází 32megapixelová selfie kamera.

Pokud nechcete utrácet peníze navíc, můžete si pořídit cenově dostupnější Vivo X Fold 3, který je dodáván se Snapdragonem 8 Gen 2. Je dostupný v konfiguraci 12/256GB nebo 16GB/1TB. Systém fotoaparátu je stejný, ale chybí vám snímací čip V3.

Zdroj: vivo

Oba modely Vivo X Fold 3 a X Fold 3 Pro mají také lehký pant z uhlíkových vláken, který váží pouhých 14,98 gramů. Společnost tvrdí, že závěs je certifikován tak, aby vydržel 500 000 záhybů, a tuto certifikaci získal TÜV Rhinenland. Telefony také nabízejí vynikající odolnost proti pádu a dokonce mají fólii odolnou proti nárazu, kromě UTG, které najdete na obrazovce.

Vivo X Fold 3 Pro přichází s voděodolností IPX8, přičemž základní model nabízí pouze voděodolnost IPX4. Varianta Pro má také masivní 5 700 mAh baterii a základní model přichází s o něco menší 5 500 mAh baterií. První jmenovaný se nabíjí 100W kabelovým a 50W bezdrátovým nabíjením, přičemž základní varianta se nabíjí 80W kabelovým nabíjením, bez podpory bezdrátového nabíjení.

Vivo se ujistil, že Vivo X Fold 3 a X Fold 3 Pro jsou nabité až po okraj všemi nejnovějšími technologiemi, které si dokážete představit. Mluvím o Wi-Fi 7, NFC, IR Blaster a USB 3.2 Gen 2 u varianty Pro. Stereo reproduktory, bezdrátové, bezztrátové Hi-Fi audio, přepínače ztlumení hudby. Varianta Pro přichází také se dvěma 3D ultrazvukovými čtečkami otisků prstů. Goodix dodává dotykový ovladač na displejích i audio zesilovačích. Ovladače jsou schopny snímat mokré prsty, díky čemuž je celý proces používání telefonu mnohem lepší.

Společnost v tuto chvíli nesdílela cenu a dostupnost pro Vivo X Fold 3 a X Fold 3 Pro, ale určitě vás budeme informovat, jakmile se to dozvíme. Dá se s jistotou říci, že se jedná o dva z nejpůsobivějších skládacích telefonů, které jsme na trhu viděli.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno