Zdá se, že Google má pro nás všechny překvapení, protože společnost právě začala šířit Android 15 Beta 1 pro všechna podporovaná zařízení Pixel.

Nová aktualizace přichází měsíc před konáním konference Google I/O 2024, takže pokud na ni čekáte, můžete se pustit do aktualizace svého zařízení Pixel na nejnovější aktualizaci.

Společnost Google uvádí, že první beta verze systému Android 15 je v současné době v „počáteční beta kvalitě“, což znamená, že by měla být bezpečná pro ty, kteří chtějí pokračovat a získat plný zážitek. Pokud jste se již přihlásili do programu beta, obdržíte aktualizaci jako balíček over-the-air. Společnost také hovořila o tom, že se podělí o další informace, až akce konečně začne.

Pokud přejdeme ke změnám, Android 15 Beta 1 přináší několik novinek. Například aplikace zaměřené na Android 15 se na zařízeních s Androidem 15 ve výchozím nastavení zobrazují od okraje k okraji.“ Aplikace se nyní budou zobrazovat za systémovými stavy a lištami gest. Kromě toho je s nejnovější aktualizací oficiálně k dispozici i archivace a odarchivování aplikací, které jsou součástí operačního systému. K dispozici je také nový E2eeContactKeysManager, který „usnadňuje end-to-end šifrování (E2EE) v aplikacích pro Android tím, že poskytuje rozhraní API na úrovni operačního systému pro ukládání kryptografických veřejných klíčů“.

V nejnovější verzi Android 15 Beta 1 se chystá ještě několik dalších změn, které jsou uvedeny níže. Samozřejmě se chystáme vydat samostatný příspěvek o tom, jak beta verzi nainstalovat a co všechno je v ní nového, ale prozatím se můžete podívat na některé další změny níže.

„…aplikace nyní mohou na podporovaných zařízeních registrovat otisk prstu, aby mohly být upozorněny na aktivitu ve smyčce dotazování, což umožňuje bezproblémový provoz s více aplikacemi podporujícími NFC.“
„Android 15 přináší další změny, které mají zabránit škodlivým aplikacím na pozadí, aby vytahovaly jiné aplikace do popředí, zvyšovaly svá oprávnění a zneužívaly interakce s uživatelem, a jejichž cílem je chránit uživatele před škodlivými aplikacemi a poskytnout jim větší kontrolu nad jejich zařízeními.“

Android 15 Beta 1 (AP31.240322.018) s bezpečnostní záplatou z dubna 2024 je k dispozici pro zařízení Pixel 6, Pixel 6 Pro, Pixel 6a, Pixel 7, Pixel 7 Pro, Pixel 7a, Pixel Tablet, Pixel Fold, Pixel 8, Pixel 8 Pro a emulátor Androidu. Pokud jste již zaregistrováni v programu Android beta, měli byste aktualizaci obdržet poměrně brzy. Kromě toho má Google pro ty, kteří se pokoušejí aktualizaci nainstalovat, zprávu, takže si buďte jisti, že jste si plně vědomi toho, do čeho jdete.

Pokud máte zájem vyzkoušet nejnovější beta verzi systému Android 15, můžete si níže stáhnout všechny příslušné soubory pro všechna podporovaná zařízení. Další informace o beta verzi naleznete zde.

Pixel 8 Pro:  Factory Image – OTA
Pixel 8: Factory Image – OTA
Tablet Pixel: Factory Image – OTA
Pixel Fold: Factory Image – OTA
Pixel 7a: Factory Image – OTA
Pixel 7 Pro:  Factory Image – OTA
Pixel 7: Factory Image – OTA
Pixel 6a: Factory Image – OTA
Pixel 6 Pro: Factory Image – OTA
Pixel 6: Factory Image – OTA

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno