Galaxy Note 9 je stále považován za jedno z nejlepších zařízení Note (pokud právě neutrpělo green screen), které kdy Samsung vyrobil. Přestože společnost Samsung vydala další dvě generace zařízení Note, někteří lidé se domnívají, že řada Note skončila právě s modelem Note 9.

Dobrou zprávou však je, že díky opravdu pěkné podpoře třetích stran je telefon stále udržován při životě, protože zařízení právě obdrželo spoustu funkcí Galaxy AI díky vlastní ROM s názvem Noble ROM.

Noble ROM byla vyvinuta společností AlexisXDA s jediným cílem zajistit, aby zařízení stále dostávalo funkce, které může spustit. ROM je k dispozici již nějakou dobu a zajišťuje, že Galaxy Note 9 je udržován při životě.

Nyní přichází nejnovější verze Noble ROM a tvrdí, že funkce Galaxy AI budou fungovat i na Galaxy Note 9. Vývojář na Twitteru zveřejnil upoutávku, že nové sestavení bude k dispozici v květnu letošního roku a bude mít i funkce AI. Mezi funkce, které v současné době fungují, patří Generativní úpravy, Živý překlad, Tlumočník a Kruh pro vyhledávání, což je jedna z mých nejoblíbenějších funkcí v telefonu.

Upřímně řečeno, už jen pomyšlení na to, jak tyto funkce fungují na Galaxy S9 a Galaxy Note 9, je působivé. Tyto funkce nejsou ve skutečnosti určeny pro starší zařízení, protože v době, kdy tato zařízení vyšla, se na umělou inteligenci v zařízení nekladl důraz, ale zdá se, že se to společnosti AlexisXDA podařilo, a je to působivá ukázka toho, jak jsou tato zařízení stále schopná.

Nyní je tu jedna věc, kterou byste měli vědět o Galaxy Note 9 a Galaxy S9 s funkcemi Galaxy AI. Ačkoli se zdá, že je to možné, nejsme si jisti rozsahem chyb, se kterými se uživatelé setkají. Existuje šance, že tyto funkce budou fungovat bez problémů, ale zároveň můžete očekávat určité problémy s používáním ROM.

Vlastníte ještě Galaxy Note 9 nebo Galaxy S9? Dejte nám vědět, jak vaše zařízení zatím fungují, v komentářích níže.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno