Několik zvěstí hovořilo o tom, že Samsung hodlá zachovat několik oblastí Galaxy S25 Ultra nezměněných ve srovnání s Galaxy S24 Ultra, ale specifikace mohou být jiný příběh.

Jeden z tipů zmiňuje, že korejský gigant konečně představí upgrade paměti RAM u své špičkové vlajkové lodi v roce 2025, ale vnitřní úložiště by se měnit nemuselo.

Samsung si možná uvědomil, že několik čínských značek smartphonů mu ubírá z dodávek, což negativně ovlivňuje jeho podíl na globálním trhu, a proto se Sawyer Galox na X zmínil, že u Galaxy S25 Ultra bude počet pamětí RAM zvýšen na 16 GB. Samsung sice představil 16GB verzi RAM u prvních vlajkových modelů, jako byly Galaxy S20 Ultra a Galaxy S21 Ultra, ale u novějších telefonů se vydal opačným směrem. Společnost oficiálně neuvedla důvod, proč v oddělení specifikací udělala krok zpět, ale může to souviset se zvýšenými náklady na komponenty.

U Galaxy S25 Ultra se tento přístup může změnit a my možná víme proč. Celá rodina Galaxy S25 může běžet na druhé generaci verze Gemini Nano od Googlu, což může znamenat, že korejská firma hodlá do Galaxy AI přidat další funkce. Takové funkce, včetně generativní umělé inteligence, jsou však náročné na paměť RAM, procesor a úložiště, takže upgrade na 16 GB RAM by pomohl k plynulému chodu některých funkcí zaměřených na cloudovou umělou inteligenci. Autor tipu poznamenává, že základní model by byl i nadále vybaven 12 GB RAM v kombinaci s 256GB úložištěm.

Zbývající dvě verze s 512GB a 1TB vestavěnou pamětí budou naštěstí údajně vybaveny 16 GB RAM. Samsung se možná obává navýšení celkové kapacity úložiště, protože většina uživatelů nenajde pro varianty s vyšší kapacitou velké využití. Jistě, někteří chtějí mít u sebe celou svou multimediální knihovnu, ale je pravděpodobné, že tato spotřebitelská základna je minimální a neuspokojuje širší trh společnosti Samsung. Pověst se nezmiňuje o tom, zda bude Galaxy S25 Ultra vybaven rozšiřitelným úložištěm, ale při pohledu na nedávné novinky společnosti Samsung může být slot na karty microSD zcela mimo hru.

I když si přejeme, aby se Samsung vážně zabýval specifikacemi své vlajkové lodi, je také důležité brát tuto zvěst s rezervou. Při pohledu na šířící se generickou umělou inteligenci mohou všechny náznaky nasvědčovat tomu, že Galaxy S25 Ultra bude mít rozšířenou paměť RAM, ale na potvrzení si ještě počkáme.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno