Společnost Samsung Display je králem, pokud jde o displeje v odvětví chytrých telefonů, a po dlouhou dobu byla jejím největším zákazníkem společnost Apple.

Jistě, výrobce iPhonů přešel i k jiným společnostem, ale pokud jde o nejprémiovější displeje, peníze půjdou právě do Samsungu. Nyní se zdá, že obě společnosti podepsaly dohodu o skládacím iPhonu.

Ačkoli jsou informace kusé, zpráva naznačuje, že Apple i Samsung uzavřely dohodu, zejména o vývoji skládacích zařízení. To znamená jediné – v budoucnu se dočkáme skládacího iPhonu, jehož displej dodá společnost Samsung Display. Což by vlastně nemělo být překvapením.

To je jistě dobrá věc pro všechny uživatele Apple, ale nevíme, jaké zařízení bude první skládací od výrobce iPhonů. Slyšeli jsme, že skládací iPhone nemusí být první a že nejprve bude skládací iPad. Ať už to bude jakkoli, zajímavé je, že obě společnosti se nyní mezi sebou dohodly.

Co se týče časového harmonogramu, silně pochybuji, že se skládacího iPhonu dočkáme v září letošního roku. Vzhledem k tomu, že Apple právě vydal nové iPady Air a iPady Pro, je nepravděpodobné, že by došlo k oznámení týkajícímu se skládacího tabletu. Společnost by však mohla pokračovat a oficiálně oznámit některé z těchto zařízení při představení iPhonu 16, ale to budeme brát s rezervou.

Ať už to bude jakkoli, jsem upřímně nadšený, že řada Galaxy Z Fold bude mít skutečně nějakou konkurenci od společnosti Apple. Trh se pravděpodobně chystá zahájit novou éru skládacích smartphonů se skládacím iPhonem. Podrobnosti jsou bohužel v tuto chvíli skoupé, ale určitě budeme všechny detaily sledovat a jakmile se objeví další informace, dáme vám vědět.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno