Zatímco Xiaomi 15 se očekává, že bude uveden na trh koncem roku 2024, úniky informací o této řadě se stále objevují kvůli údajně mimořádně velkému snímači fotoaparátu, který bude přidán do nadcházející řady, a také kvůli nejnovější verzi, která slouží jako úvodní zařízení pro procesor Snapdragon 8 Gen 4. Nyní se ve středu pozornosti objevil další únik, který dále odhaluje spekulace o telefonu.

Předchozí spekulace naznačovaly, že chystaný model Xiaomi 15 přijde se dvěma zásadními vylepšeními designu a hardwaru. Díky novému úniku od tipaře Digital Chat Station máme k dispozici konkrétnější informace o vanilkovém modelu.

Největší aktualizací u Xiaomi 15 a 15 pro je řada, která se stala prvním zařízením se systémem Android, které bylo uvedeno na trh s čipovou sadou Snapdragon 8 Gen 4, která by výrazně zlepšila energetickou účinnost smartphonu a pomohla posílit rozšířené možnosti umělé inteligence, což by vedlo k celkovému masivnímu zvýšení výkonu.

Nejnovější zpráva prozrazuje velikost obrazovky řady Xiaomi 15. Podle všeho bude mít relativně menší rozměry než předchůdce a bude plošší než standardní model, který bude mít rozlišení displeje 1,5K, což pomůže přinést větší jasnost zařízení. Při pohledu na předchozí modely Xiaomi obvykle udržuje nepoměr mezi standardními a prémiovými modely tím, že pro modely Pro vyhrazuje obrazovku QHD+ a u standardní verze zůstává u rozlišení displeje FHD+.

Chystaná řada by měla mít hlavní fotoaparát s rozlišením 50 Mpx, což je oproti snímači fotoaparátu Xiaomi 14 znatelný skok. Další významná zmínka v únicích se týká clony hlavního fotoaparátu, která již dříve vzbudila značnou pozornost, přičemž zvěsti poukazovaly na variabilní otvor objektivu, který by mohl umožnit větší kontrolu ohledně hloubky ostrosti. Vzhledem k tomu, že by tato flexibilita vyžadovala více prostoru než u obecně používané pevné clony, vypadá to, že by společnost od možnosti nastavení clony na požadovanou úroveň upustila. Uniklé specifikace se zmiňují pouze o hlavním fotoaparátu s větší clonou, což by mohlo naznačovat, že společnost tentokrát s variabilním hlavním fotoaparátem nepohne.

Podíváme-li se na historii společnosti Xiaomi, která postupuje při vydávání definovaným způsobem, společnost si vždy ponechává vlajkové telefony exkluzivně pro Čínu a volí říjnové vydání, po kterém následuje globální vydání na MWC konaném v příštím roce. Pokud tedy plánujete získat globální Xiaomi 15 do svých rukou, čekání se trochu protáhne.

Vzhledem k tomu, jak je chystaná řada Xiaomi 15 přímo srovnávána s Galaxy S25, mnozí techničtí nadšenci naznačují, že by Xiaomi 15 převzalo vedení díky efektivnímu využití energie a pokročilým výkonnostním možnostem, které přicházejí do vlajkového modelu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno