Značka OPPO začíná prodávat své dva nové telefony s umělou inteligencí (AI) – Reno12 5G a Reno12 Pro.

Novinky byly představené v polovině června na Ibize. Zaujmou lákavým designem, ale také nabušenou výbavou. Oba smartphony do prodeje přicházejí ve dvou barevných variantách, a to za cenu 14 990 Kč u modelu Pro, respektive 12 490 Kč u modelu Reno12 5G.

Modely Reno12 5G i Reno12 Pro zastupují nejnovější generaci nejpopulárnější série značky OPPO. Zároveň jde o první produkty OPPO uvedené v rámci závazku značky urychlit zavádění telefonů s AI mezi širší veřejnost.

Zdroj: Oppo

Áíčko pro zábavu, krásu i efektivitu

Reno12 a Reno12 Pro přinášejí sadu průlomových funkcí GenAI pro každodenní použití.

Tady je jejich malý výběr:

  • AI Eraser: Uživatelé mohou z fotek jednoduchým klepnutím odstranit všechny (či jen vybrané) nežádoucí osoby nebo třeba rušivé objekty. Už žádné romantické fotky s nechtěným pozadím!
  • AI Clear Face: Funkce zajistí všem účastníkům skupinového snímku stejné vylepšení díky obnově detailů jako jsou kontury obličeje, vlasů i obočí, a to ve vysokém rozlišení, takže i osoby stojící dál od fotoaparátu budou vypadat báječně. Konečně!
  • AI Best Face: Dokáže automaticky identifikovat osoby se zavřenýma očima a pomocí pokročilé technologie AI jim oči znovu otevřít. A to se rozhodně hodí.
  • AI Studio: Zábavná aplikace z vlastní dílny OPPO dokáže vytvořit digitální avatary nebo umělecké portréty pomocí jediné fotografie. Uživatelé si mohou nechat udělat sami sebe jako kovboje, astronauty, figurky z modelíny nebo třeba hvězdy cyberpunkové mangy. Zábava rozhodně zaručena.
  • AI Recording Summary: Generuje textové shrnutí z hlasového záznamu a uspořádá ho dokonce do přehledných poznámek. Funkce se hodí nejen v práci, ale třeba i ve škole, až zase začne.
Zdroj: Oppo

Foťáky pro záviděníhodné snímky

Hlavní fotoaparát obou smartphonů ukrývá snímač Sony LYT-600 s full-pixel všesměrovým automatickým ostřením a optickou stabilizací obrazu. Oba modely jsou také vybavené portrétním režimem s až dvojnásobným zoomem. Reno12 Pro pak disponuje 50Mpx teleobjektivem portrétního fotoaparátu s dvojnásobným optickým zoomem a novým 50Mpx selfie fotoaparátem s automatickým ostřením. Zadní i přední fotoaparát pořizují záznam videa v rozlišení 4K při 30 fps.

Zbrusu nový čipset, bleskové nabíjení i záruka aktualizací

Reno12 a Reno12 Pro jsou vůbec první telefony s upravenou osmijádrovou platformou MediaTek Dimensity 7300-Energy, kterou MediaTek vytvořil společně s OPPO. Smartphony jsou dále opatřené 5000mAh baterií s 80W bleskurychlým nabíjením OPPO SUPERVOOCTM a 6,7palcovým OLED displejem s obnovovací frekvencí 120 Hz.

Oba modely běží na Androidu 14 s nadstavbou uživatelského rozhraní ColorOS 14.1, která nabízí spoustu možností personalizace. Novinky obdrží minimálně tři hlavní aktualizace systému Android, součástí servisu jsou také čtyři roky kvartálních bezpečnostních aktualizací.

Zdroj: Oppo

Cena a dostupnost

Prodej OPPO Reno12 5G a Reno12 Pro 5G startuje dnes, 1. července, a to u vybraných partnerů a operátorů, další budou přibývat. Reno12 5G je k dispozici v černohnědé a měňavé stříbrné barvě za doporučenou cenu 12 490 Kč. Reno12 Pro 5G je za cenu 14 990 Kč k dispozici v černé a atraktivní a neokoukané stříbrné barvě s lehkým fialovým nádechem.

K novým modelům řady Reno poskytuje výrobce záruku prodlouženou o 1 rok, tedy celkem na 3 roky (platí i pro telefony pořízené do firem s odpočtem DPH). Současně platí u obou modelů speciální roční záruka v případě rozbití displeje.

Funkce OPPO AI se budou lišit v závislosti na místní legislativě a možnostech cloudu v regionu uživatele. K používání funkcí souvisejících s AI je třeba připojení k internetu. Pro přístup k některým funkcím OPPO AI může být vyžadováno přihlášení k uživatelskému účtu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno