OnePlus 10 Pro zahájil designový jazyk, který inspiroval OnePlus 11. Od tohoto okamžiku se design přenesl i do modelu OnePlus 12 a následujících zařízení řady R. Měli jsme dojem, že takto to půjde dál a že víme, jak budou telefony vypadat.

Na začátku tohoto měsíce se začalo hovořit o tom, že OnePlus 13 bude mít zcela jiný design. Nyní se objevil raný CAD render, který ukazuje, jak design vypadá, a upřímně řečeno, mám určité obavy.

Nový design OnePlus 13 ukazuje smutný stav společnosti

Pro začátek, uniklý render OnePlus 13, i když je v rané fázi, nevypadá tak lákavě. Vypadá to, že společnost prostě vzala ten nejobecnější design ostrůvku fotoaparátu, který mohla najít, a rozhodla se na něm provést nějaké změny. Značka Hasselblad tam stále je a zdá se, že kolem primárního fotoaparátu je světelný prstenec, ale mohu se mýlit. Níže se na něj můžete podívat:

Zdroj: OnePlus

Upřímně řečeno, nevím, co si mám o tomto renderu CAD myslet. Ten design se mi vůbec nelíbí. Připomíná mi některá starší zařízení OnePlus Nord s vertikálním úhlem fotoaparátu. Další zajímavostí je, že z nějakého důvodu na tomto renderu chybí posuvník upozornění, ale vzhledem k tomu, že se jedná pouze o ranou reprodukci, může se to do budoucna změnit.

Když se přesuneme od designu, OnePlus 13 se nebude držet zpátky, pokud jde o specifikace. Dostanete nejnovější a nejlepší Snapdragon 8 Gen 4, 50megapixelový primární fotoaparát, ultrazvukovou čtečku otisků prstů a mnoho dalšího. Zařízení by mělo být oficiálně představeno ještě letos a debutovat bude nejprve v Číně, následovat bude mezinárodní datum vydání na začátku roku 2024.

Upřímně řečeno, nevadí mi, že společnosti neustále mění svůj designový jazyk, ale není to úplně správný krok. Abych nezapomněl, současný ostrůvek fotoaparátů OnePlus je dobrý – okamžitě vám připomene, že se jedná o telefon OnePlus. Pokud ale OnePlus 13 přijde s úplně jiným designovým jazykem, pak to hodně vypovídá o tom, jak má společnost problém najít svou identitu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno