Společnost Apple již několikrát oznámila, že představí upgrade na 8 GB RAM pro všechny modely iPhone 16, ale vždy existovala malá šance, že společnost diváky nepříjemně překvapí. V tomto případě se tak naštěstí nestalo, protože informace odhalené v nejnovější verzi vývojářského nástroje Apple Xcode 16 odhalily počet pamětí pro čtyři modely.

To v podstatě znamená, že nyní zákazníci nemusí utrácet vyšší cenu, pokud byl upgrade paměti RAM na vrcholu jejich nákupních priorit.

S pomocí @iSWUpdates MacRumors zjistil, že i iPhone 16 a iPhone 16 Plus budou nyní dodávány s dalšími 2 GB RAM ve srovnání s iPhone 15 a iPhone 15 Plus. Bohužel ti, kteří očekávali, že iPhone 16 Pro a iPhone 16 Pro Max budou vybaveny větším množstvím paměti, zůstanou těžce zklamáni. Pokud jste se však již rozhodli zajistit si předobjednávku na základě množství paměti RAM, kterou s nejnovějšími iPhony Apple dostanete, je lepší počkat ještě rok, protože iPhone 17 bude údajně vybaven 12 GB RAM.

Tento obrovský nárůst specifikací by měl otevřít spoustu možností, zejména pro provoz pokročilých funkcí Apple Intelligence a dát vývojářům her trochu více prostoru pro vkládání vyšších textur do AAA titulů. Apple se pravděpodobně rozhodl sjednotit množství paměti RAM u všech modelů iPhonu 16, aby cloudové funkce a funkce generativní umělé inteligence v zařízení mohly pohodlně běžet na celé řadě.

Dovedeme si představit, jak museli být majitelé iPhonu 15 a iPhonu 15 Plus rozzuření, když se dozvěděli, že Apple Intelligence není s jejich zařízeními kompatibilní kvůli nedostatku paměti RAM. Za předpokladu, že by Apple toto rozlišení provedl i u iPhonu 16 a iPhonu 16 Plus, společnost by pravděpodobně kanibalizovala milionové prodeje. Dokonce i iPhone SE 4, levný telefon společnosti Apple, který údajně přijde někdy v příštím roce, má být údajně také vybaven 8 GB RAM, takže je to krok správným směrem.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno