Systém iOS 18.1 od společnosti Apple bude vzhledem k množství změn na straně iPhonu představovat významnou aktualizaci, kterou již nějakou dobu očekáváme.

Na červnové akci WWDC Apple představil všechny nové funkce umělé inteligence, které do iPhonu přinese, a zdá se, že aktualizace je již za rohem. Mark Gurman z agentury Bloomberg sdělil, že společnost vydá 28. října aktualizaci iOS 18.1 pro iPhone s většinou funkcí Apple Intelligence na palubě.

V současné době je iOS 18.1 ve fázi vývoje a některé funkce Apple Intelligence jsou již k dispozici vývojářům pro účely testování. Gurman však ve svém zpravodaji Power On uvádí, že společnost konečně stanovila datum vydání velké verze Apple Intelligence. Vzhledem k tomu, že se jedná o poměrně významnou aktualizaci, společnost si dává na čas, aby odstranila chyby a nabídla bezproblémové vydání.

Již dříve se spekulovalo, že aktualizace iOS 18.1 bude pro iPhone vydána 15. října, protože společnost ve stejném termínu vydala starší aktualizace. Tentokrát můžeme za mírně pozdější datum poděkovat společnosti Apple Intelligence, která vyžaduje více práce pro své funkce umělé inteligence, které budou přicházet společně s ní.

iOS 18.1 přinese do iPhonu první vlnu funkcí Apple Intelligence a většinu z nich budou sdílet i Apple Watch a Mac. Apple Intelligence se skládá z různých modelů umělé inteligence, které spolupracují na zefektivnění uživatelského prostředí, a jedním z nejočekávanějších přírůstků je nová Siri. Zatímco některé funkce můžeme očekávat, jiné budou debutovat později v tomto roce.

Víme, že bude součástí iOS 18.1, který bude obsahovat také nové nástroje pro psaní, souhrny oznámení, nové rozhraní Siri a mnoho dalšího. Zbytek funkcí bude k dispozici později v tomto roce nebo na začátku roku 2025 s vydáním iOS 18.2. Na základě nejnovější zprávy byste měli své zařízení připravit na vydání iOS 18.1 28. října. Pokud jste si navíc ještě nekoupili některý z modelů iPhone 16, je možná právě teď ten správný čas tak učinit.

Apple Intelligence nebude k dispozici na všech starších modelech, protože společnost stanovila pro funkce AI určité požadavky. Abyste mohli nové funkce Apple Intelligence ve verzi iOS 18.1 využívat, musíte mít zařízení iPhone 15 Pro nebo novější. O příchodu aktualizace vás budeme informovat, takže zůstaňte na příjmu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno