Informace o VIVO X Fold se začaly na internetu objevovat již před nějakou dobou, ale teprve nyní bylo zařízení oficiálně potvrzeno.

Vivo X Fold přímo konkuruje Galaxy Z Fold 3 tím, že přináší obrazovku smartphonu na vnější straně a skládací displej o velikosti tabletu uvnitř. Externí obrazovka je 6,53palcový FHD+ 120Hz OLED panel, zatímco skládací displej je 8,03palcový 120Hz LTPO OLED panel.

Vivo X Fold přináší ultratenké sklo na skládací obrazovku pro lepší ochranu a společnost také tvrdí, že obrazovka je certifikována až pro 300 000 složení. Což by v překladu znamenalo skládání a rozkládání zařízení 80krát denně po dobu 10 let, jistě působivé číslo.

Podobně jako u řady Galaxy Z Fold lze obrazovku Vivo X Fold otočit o 60 až 120 stupňů jako obrazovku notebooku. Společnost také tvrdí, že vnitřní displej je nemačkavý.

Vynikající funkcí, kterou Vivo X Fold přináší, je to, že používá dva ultrazvukové snímače otisků prstů na displeji, jeden pro každou obrazovku. To je rozhodně velká odchylka od všech ostatních skládacích smartphonů na trhu.

Vivo X Fold získává náskok před konkurencí tím, že přináší nejnovější a nejlepší Snapdragon 8 Gen 1, baterii 4 600 mAh, 80W kabelové nabíjení a 50W bezdrátové nabíjení. Telefon je také vybaven technologií 80W FlashCharge, která umožňuje uživatelům dobít baterii na 50 % za pouhých 17 minut a plně je telefon nabit již za 37 minut.

Systém fotoaprátu vivo X Fold byl navržen společnostmi vivo a ZEISS. Je vybaven čočkami s certifikací ZEISS a charakteristickou povrchovou úpravou ZEISS T* Coating, která přispívá k celkovému optickému výkonu objektivu díky sníženému rozptylu a odleskům. Uživatelé tak mohou plně využít výkon snímačů s vysokým rozlišením.

X Fold je vybaven čtveřicí fotoaparátů s plnou ohniskovou vzdáleností, které využívají efekty ZEISS jako přirozenou kalibraci barev nebo portréty s texturou. To umožňuje pořizovat jasné a věrné fotografie bez ohledu na to, zda zachycují detailní okamžiky nebo působivé krajiny.

Konkrétně Vivo X Fold přináší 50megapixelový hlavní snímač, 48megapixelový ultraširokoúhlý objektiv, 12megapixelový 2x teleobjektiv a 8megapixelový 5x periskopový fotoaparát. Obě obrazovky mají děrovaný výřez poskytující 16megapixelové fotoaparáty na obou displejích.

Vivo X Fold také přichází s posuvníkem upozornění, telefon také používá OriginOS, který je exkluzivní pouze pro Čínu. Telefon je v Číně k dispozici se zadní stranou z umělé kůže a začíná na 8 999 juanech (~ 1 413 $) za model 12 GB/256 GB. K dispozici je také varianta za 9 999 juanů (~ 1 570 $), která obsahuje 12 GB RAM a 512 GB úložiště. Vivo bohužel neplánuje na základě své poslední poznámky uvolnit telefon mimo Čínu, ale doufejme, že se to brzy změní.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno