Glance se zjevně připravuje na spuštění reklam na uzamčených obrazovkách Androidu.

Pro ty, kteří nevědí, Glance je dceřinou společností ad-tech firmy s názvem InMobi group, která se v minulosti prosadila na asijských trzích a nyní expanduje do dalších regionů včetně USA, je jen otázkou času, kdy tato záležitost dorazí i k nám.

Glance je shodou okolností tři roky starý startup, který je zodpovědný za poskytování zpráv, mediálního obsahu a her na zamykacích obrazovkách telefonů Android. Služba je podporována společností Google a v současné době se připravuje na uvedení všeho, co nabízí, do chytrých telefonů a dle poslední zprávy by k tomu mělo dojít během nadcházejících dvou měsíců.

Zpráva také hovoří o tom, jak dceřiná společnost zjevně jedná s operátory v USA o nových nápadech pro spolupráci. Zpráva také hovoří o tom, jak se služba zaměřuje na vývoj „prémiového produktu“ pro americký trh, z čehož vyplývá, že většina lidí by ráda zaplatila za nabízené služby.

Glance slíbil, že zamknou obrazovku Androidu tím, že na ni nabídne reklamy. Služba využívá umělou inteligenci, aby nabídla lepší a personalizovanější obsah, zejména pokud se chcete zbavit své mrtvé uzamčené obrazovky. Toho bude dosaženo pomocí místních relevantních zpráv, příběhů a také příležitostných her.

Pro ty, kdo by se zajímali, Glance je již oceněn na 2 miliardy dolarů a podařilo se mu získat prvních 100 milionů aktivních uživatelů za pouhých 21 měsíců. Tato služba má nyní na asijském trhu více než 400 milionů uživatelů a kromě financování Google je financována některými z největších jmen na asijských trzích a společnost již má vazby s Xiaomi a Samsung. 

Expanze v USA prostřednictvím operátorů se zdá být pro společnost slibným krokem, ale vzhledem k tomu, jak málo lidí je fanoušky reklam na svých uzamčených obrazovkách, si nejsme jisti, že tato iniciativa zahrnující Androidy bude něco, co by fungovalo, zejména u potom u nás v Evropě.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno