Motorola se rozhodla neobnovit svůj skládací telefon Razr v roce 2021, místo toho počkala do roku 2022, aby nám přinesla drastickou aktualizaci této legendy.

Už je to hodně dlouho, co jsme naposledy viděli telefon Razr na pultech obchodů a fanoušci Motoroly jistě netrpělivě vyhlíží novou verzi, zejména poté, co se skládacími telefony přišla v loňském roce společnost Samsung.

Zde je vše, co zatím o Motorole Razr 2022 víme, nebo co se proslý=chá..

Datum vydání a cena Motorola Razr 2022

  • Červenec/srpen 2022 v Číně
  • Evropské a globální vydání krátce poté
  • 1 149 EUR

Očekává se, že Razr 2022 bude uveden nejprve v Číně, další trhy budou následovat krátce poté. Spuštění v Číně očekáváme v červenci nebo srpnu 2022.

Říká se, že Razr 2022 má evropskou doporučenou cenu 1 149 EUR, což je výrazně méně než u Razr 5G, který byl uveden na trh za 1 399 EUR.

Design

  • Snímač otisků prstů s tlačítkem napájení
  • Zpočátku k dispozici pouze v Quartz Black

Design se od minulé generace poměrně výrazně změnil. Odchyluje se od klasického retro vzhledu a přibližuje se více oblíbenému Samsungu Galaxy Z Flip 3.

Výrazná brada byla odstraněna, díky čemuž se vnitřní displej roztáhl na celou délku zařízení.

Snímač otisků prstů se také přestěhoval, nyní je umístěn na tlačítku napájení. Na posledním telefonu byl umístěn na zadní straně. Ale dle zkušeností to nebylo zcela ideální místo. Nejlepší by byl snímač umístěný do displeje, ale to snad až někdy příště.

Razr 2022 bude při uvedení na trh pouze v Quartz Black provedení, i když později se možná dočkáme dalších barev. Některé zvěsti říkaly, že bude modrá varianta, takže bychom nebyli překvapeni, kdyby se minimálně jedna objevila později.

Display

  • 6,7palcový skládací displej
  • rozlišení FHD+
  • 3palcový externí displej

Velikosti displeje se na Razr 2022 zvýšily, a to jak pro vnitřní displej, tak pro externí.

Analytik dodavatelského řetězce, Ross Young, naznačuje, že Razr 2022 bude mít 6,7palcový skládací displej, oproti 6,2palcovým u Razr 5G.

Vnější displej bude mít úhlopříčku 3 palce, nikoli 2,7 palce u předchůdce.

Předpokládá se, že vnitřní displej má rozlišení FHD+ a bude obsahovat výřez kameru, spíše než velký zářez, který najdete na Razr 5G.

Hardware a specifikace

  • Snapdragon 8+ Gen 1
  • 12 GB RAM
  • 512GB úložiště
  • 2800mAh baterie

Zvěsti poukazují na to, že Razr 2022 běží na nejnovějším a nejlepším procesoru Snapdragon 8+ Gen 1 spolu s 12 GB RAM a 512 GB úložiště.

Můžeme vidět několik variant, možná model Snapdragon 8 Gen 1 s 8 GB RAM a 256 GB úložiště, i když zde existuje určitá nejistota.

Ať tak či onak, je hezké, že na novém Razru uvidíme správné specifikace vlajkové lodi, protože procesor střední třídy byl u předchozích modelů problémem.

Baterie je však navržena jako stejně jako u předchozího modelu s 2800 mAh. To je o něco menší než baterie Samsung Galaxy Z Flip 3 s 3300 mAh, takže výdrž zde může být problé

Kamery

  • Primární fotoaparát 50MP f/1.8
  • 13MP ultraširokoúhlý
  • 32MP děrovaná selfie kamera

U fotoaparátů očekáváme 50megapixelový hlavní optiku se světelností f/1,8, ten by měl doplnit 13megapixelový ultrawide.

Očekává se, že selfie kamera bude mít 32 megapixelů, a jak jsme zmínili, bude to spíše děrovaný design než zářez.

Fotoaparát u předchozích modelů byl dalším slabým místem, takže doufáme, že Motorola s touto generací pokročí. Přinejmenším dostaneme další čočku, protože Razr 5G měl pouze osamocený snapper.

Co také proběhlo internetem

Generální ředitel Lenovo Mobile China sdílel některé obrázky na Weibo a Motorola zveřejnila krátké ukázkové video, také na Weibo. Příspěvky odhalily, že zařízení bude prodáváno jako Razr 2022, zatímco dříve bylo označováno jako Razr 3.

Na oficiální specifikace a představení si budeme muset ještě chvilku počkat.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno