Fotografie maket iPhone 14 se již začínají objevovat. Minulý týden jsme viděli zadní stranu čtyř modelů – dvou malých a dvou velkých. Nyní toho víme zase o trochu více.

Zdá se, že u makety se jedná o iPhone 14 Pro Max, soudě podle velikosti výstupku pro fotoaparáty, v poměru ke zbytku těla. Nyní nás ale více zajímá to, co se ukrývá na přední straně zařízení.

Zářez u této generace modelů iPhone Pro zmizí, nahradí ji dělený otvor, tzv. „pill and hole“ design (pilulkový). Širším prvkem je systém Face ID, který potřebuje IR iluminátor a IR kameru, druhým je nová kamera FaceTime s údajným automatickým ostřením. Propast mezi Pro a nižšími variantami iPhonů bude letos větší než kdy jindy. Pro verze mají exkluzivně nejen teleobjektiv, ale jako jediní budou mít 48MP hlavní fotoaparát a jako jediní upgradují na čipset Apple A16. Tzv. Vanilla modely se budou podle předpovědí analytiků držet 12MP zadních fotoaparátů a čipu A15. Tyto modely také neobdrží nový  „pill and hole“ desig na přední straně. To zda jejich displeje mají obnovovací frekvenci 120 Hz zůstává nadále předmětem debaty, ale mnohem více začíná být pravděpodobné, že NE.

Design „pill and hole“ by se měl u Vanilla modelů objevit až s iPhone 15. Očekává se, že budoucí iPhony začnou přesouvat část hardwaru za obrazovku , což může začít již v roce 2024. Dlouhodobé předpovědi samozřejmě nejsou příliš přesné, ale zajímave zjišťovat jakým směrem se mohou inženýři vydat.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno