Termíny Snapdragon Summitu byly již dříve teasovány, ale Qualcomm měl pravděpodobně v úmyslu ponechat tyto podrobnosti v tajnosti, dokud nebude výrobce čipové sady připraven událost oznámit, což se nyní stalo.

Oznámení budou zaměřena na nejnovější technologie, které uvidíme příští rok, včetně nového Snapdragonu 8 Gen 2.

Summit Snapdragon společnosti Qualcomm začne 15. listopadu

Již dříve bylo řečeno, že Qualcomm zahájí svůj Snapdragon Summit 14. listopadu, ale podle nejnovějšího oznámení společnosti na svých webových stránkách akce začne 15. listopadu a skončí 17. listopadu. Po odhalení plánů bude prvním účastníkem pravděpodobně Snapdragon 8 Gen 2, který by se měl na rok 2023 nacházet hded v několika vlajkových lodích se systémem Android.

Ačkoli Qualcomm může požádat o vzorky 3nm GAA od Samsungu a zadat objednávky na budoucí čipové sady, pokud TSMC začne čelit problémům s masovou výrobou, Snapdragon 8 Gen 2 bude pravděpodobně vyroben 4nm procesem tchajwanského výrobce. Když se podíváme na vylepšení vycházející z Snapdragon 8 Plus Gen 1  do bodu, kdy SoC dokonce porazil Apple A15 Bionic v herním testu, Qualcomm se bude držet toho, co funguje, což je energeticky účinná technologie.

Také se říká, že Snapdragon 8 Gen 2 bude energeticky účinnější než Snapdragon 8 Plus Gen 1, což se promítá do lepšího výkonu při náročných úkolech. Pro ty, kdo by se zajímali, Snapdragon 8 Gen 2 nebude vyráběn 3nm procesem TSMC, pravděpodobně proto, že Apple zajistil první várku pro své nadcházející M2 Pro a M2 Max a dva výkonné SoC se mají sériově vyrábět koncem tohoto roku.

Za předpokladu, že Qualcomm plánuje silnější Snapdragon 8 Plus Gen 2, mohl by být vyroben na 3nm uzlu TSMC, ale na komentáře je nyní příliš brzy. Kromě toho jsme mohli vidět Qualcomm v náhledu na konkurenta Apple M1 , protože společnost uvedla, že využije akvizice Nuvia k posílení výkonu své budoucí čipové sady ve snaze převzít řadu M od společnosti Apple. Doufejme, že se v prostoru notebooků poháněných ARM dočkáme nějaké tolik potřebné konkurence.

Těšíte se na listopadový Snapdragon Summit?

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno