Připadá vám plnohodnotné MMO World of Warcraft pro mobily jako zajímavý nápad? Ano, pak smůla, hra byla totiž zrušena dřív, než došlo na její oznámení.

Bloomberg uvádí, že Blizzard a čínský partner NetEase zrušili MMO World of Warcraft ještě předtím, než bylo oznámeno. Tým více než 100 vývojářů pracujících na projektu na straně NetEase byl rozpuštěn a někteří byli zcela propuštěni ze společnosti. Není známo, zda někteří zaměstnanci Blizzardu přijdou o práci kvůli zrušení.

Podle Bloombergu měla zrušená hra World of Warcraft kódové označení „Neptun“ a měla být plnohodnotným MMORPG. To znamená, že to nebyl jen mobilní port PC verze WoW, ale spíše spinoff zasazený do jiného časového období.

Říká se, že zrušení Neptunu nebylo kreativní rozhodnutí, ale přišlo to proto, že Blizzard a NetEase „se neshodli na podmínkách“. To je potenciálně důležitý vývoj pro Blizzard, protože NetEase vydává své hry v Číně a byl spoluvývojářem silně kritizovaného, ​​ale velmi ziskového Diablo Immortal. Pokud jde o Diablo Immortal, zatímco hra se šíří po většině světa, její vydání bylo v Číně odloženo poté, co oficiální účet na čínské sociální síti Diablo Immortal údajně odkazoval na nechvalně známý mem Xi Jinping Medvídek Pú. Bude zajímavé sledovat, kam se odsud cesty Blizzardu a NetEase vydají, protože rozchod by byl pro oba velmi nákladný.

Activision Blizzard čelil řadě soudních sporů a dalším právním krokům po  žalobě podané kalifornským ministerstvem spravedlivého zaměstnávání a bydlení (DFEH)  o údajné rozšířené diskriminaci na základě pohlaví a sexuálním obtěžování u vydavatele Call of Duty. Více o tom zde.

A co vy, chtěli byste mobilní MMO World of Warcraft?

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno