Apple žádá dodavatele, aby se připravili na 95 milionů zásilek iPhone 14, což je nárůst z 90 milionů, pravděpodobně očekává vysokou poptávku.

Apple údajně uvede na trh svou řadu iPhone 14 za méně než měsíc a poté, co byl pravděpodobně svědkem poklesu prodejů zařízení Android, technologický gigant zjevně požádal dodavatele, aby zvýšili dodávky na 95 milionů kusů pro rok 2022.

Dříve se proslýchalo, že tato firma se sídlem v Kalifornii požádala dodavatele, aby pro letošní rok připravili 90 milionů kusů.

Potenciálně zvýšená poptávka může být také způsobena nedostatkem modelu iPhone 14 mini

Podle nejnovější zprávy zveřejněné UDN se očekává nárůst produkce Apple v dodavatelském řetězci o 5 procent. Pro ty, kteří nevědí, očekáváme, že koncem tohoto roku uvidíme uvedení čtyř modelů. Jedním z nich bude běžný iPhone 14, následovat bude iPhone 14 Max, poté prémiový a evidentně dražší iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max.

Vzhledem k tomu, že Apple letos již neplánuje uvést na trh „mini“ variantu, očekává se, že prodeje porostou, protože spotřebitelé vidí výhodu v upgradu na iPhony s většími displeji. Dalším důvodem, proč Apple možná požádal dodavatele, aby zvýšili dodávky iPhonu 14 na 95 milionů kusů, je to, že chce využít poklesu prodejů na trhu smartphonů Android.

Vzhledem ke globální ekonomické situaci nahlodala zvýšená inflace kupní sílu spotřebitelů, kteří již nemohou upgradovat na vlajkovou loď nebo dokonce střední třídu podle svého výběru. Také vzhledem k tomu, že žádný prodejce telefonů se systémem Android se neblíží poskytování poprodejní podpory jako Apple, není jasné, že Apple očekává vyšší poptávku po svých telefonech.

Aby Foxconn splnil svůj agresivní cíl týkající se dodávek iPhonu 14, dříve oznámil zvýšení bonusů ve snaze přilákat pracovníky. Samsung již dříve uvedl, že poskytne 80 milionů OLED panelů pro různé modely iPhone 14, ale vzhledem k tomu, že se počet dodávek pro rok 2022 zjevně zvýšil, neexistuje žádná aktualizace o tom, kolik dalších jednotek může korejský výrobce displejů pro tento rok vydat. LG a BOE pravděpodobně dokončí zbývající objednávky.

Vzhledem k tomu, že do události iPhone 14 zbývá méně než měsíc, věříme, že společnost má jasné signály o tom, kolik zařízení potřebuje dodat.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno