Jeden analytik se domnívá, že zákazníci budou platit více za nadcházející iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max kvůli nárůstu cen komponent.

 Podle nejnovější předpovědi se očekává, že obě vlajkové lodě budou o 100 dolarů dražší než modely současné generace.

Jeden analytik se domnívá, že zákazníci budou platit více za nadcházející iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max kvůli nárůstu cen komponent. Podle nejnovější předpovědi se očekává, že obě vlajkové lodě budou o 100 dolarů dražší než modely současné generace.

Lepší fotoaparát, špičková čipová sada, displej a další komponenty mohou přispět k tomuto zvýšení ceny o 100 USD

Nová výzkumná poznámka níže od analytika Wedbush Securities Dana Ivese hovoří o zvýšení ceny iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max o 100 dolarů.

Zatímco základní iPhone zůstane se stejnou cenovkou, věříme, že zvýšení ceny o 100 dolarů u iPhone 14 Pro/Pro Max bude nevyhnutelné vzhledem ke zvýšení cen komponent a přidané funkčnosti v této nové verzi.

Za předpokladu, že si někdo myslí, že se Apple snaží nespravedlivě profitovat ze svých zákazníků tím, že účtuje vyšší cenu za iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max, je důležité si uvědomit měnící se globální situaci a inflaci, která má vliv na hlavní regiony. To nepříznivě ovlivňuje i ceny komponentů.

Navíc, protože se říká, že iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max budou dodávány výhradně s A16 Bionicrychlejší a efektivnější LPDDR5 RAM48MP hlavní fotoaparátem a panelem ProMotion, to vše přispívá k tomuto zvýšení ceny o 100 USD. Již dříve jiný analytik, Ming-Chi Kuo, předpovídal 15procentní nárůst cen pro modely „Pro“, ale nikdy nezmínil přesné číslo. Očekává se, že zvýšení ceny o 100 USD se projeví v modelu základního úložiště, a protože si zákazníci vybírají varianty interní paměti, budou muset odpovídajícím způsobem zaplatit vyšší částku.

Zajímavé je, že Ives nemluvil o iPhone 14 a iPhone 14 Max, u kterých se očekává, že budou levnější než iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max. Mluvili jsme o tom, jak si nečlenové Pro zachovají stejnou cenu jako iPhone 13, počínaje 799 dolary, ale pokud chcete v roce 2022 vlastnit to nejlepší z nejlepšího od Applu, možná budete muset utratit něco navíc.

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno