Majitelé, kteří měli program zakoupen přišli o licence.

Společnost, která stojí za populárním softwarem pro úpravu videa známým jako Vegas Pro, Magix, nedávno odstranila verzi 15 tohoto programu ze služby Steam, která byla vydána 5. září 2017. To samozřejmě vyvolalo odpor a vyvolalo pobouření majitelů. Tento krok, který zahrnoval zrušení všech současných licencí, účinně donutil každého, kdo spoléhal na Vegas Pro, aby zaplatil plnou cenu za upgrade na nejnovější verzi, verzi 18.

Vegas Pro verze 15 byla popsána jako poskytující „nejmodernější editační nástroj ve zjednodušeném, logickém rozhraní, který umožňuje plnou tvůrčí svobodu pro vaše profesionální projekty na úpravu videa a zvuku“. Program je „nabitý přesně těmi správnými nástroji pro přesnou úpravu projektů v různých formátech pro kreativní úpravy a pro okamžitou distribuci. Ať už pracujete v HD nebo 4K, verze 15 spojuje vše do jediného pracovního postupu.“

Komunita se v zásadě shoduje na tom, že verze 18 poskytuje řadu nových funkcí, ale stěží ospravedlňuje cenu pro majitele většiny dřívějších edic, zejména verze 15. Někteří tvrdili, že Magix by měl současným vlastníkům poskytnout bezplatný upgrade, podobně jako mnoho jiných společností, které vytvářejí software pro úpravu videa.

Odezva uživatelů softwaru byla extrémně negativní. „Nyní už oficiálně nikdy nekupuji střihový software Vegas,“ poznamenal uživatel na Twitteru pod jménem PaladinPoko. „Vývojáři odstranili Vegas Pro Verze 15 k zakoupení na Steamu a nyní ruší licence na software. Nyní mi chybí 150 USD a již nemám editační software. Skvělý!“

Recenze na Steamu vyjadřují velmi podobné pocity jako PaladinPoko. Majitel Benjamin Magnus v podstatě shrnul situaci již 6. ledna a poznamenal, jak vydavatelé „jedna po druhé odvolávají licence pro starší verze programu, aby se vás pokusili donutit znovu koupit novější verze“.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno