Snap právě vydal aktualizaci pro Snapchat, která přináší funkci Dual Camera, a jak název napovídá, umožňuje uživatelům používat přední a zadní kameru k natáčení obsahu současně. 

Aktualizace vypadá jako odpověď na aplikaci sociálních médií s názvem BeReal, která se za posledních pár měsíců stala populární a nabízí stejný vzorec.

Aktualizace Snapchat je dnes k dispozici na zařízeních se systémem iOS a za několik měsíců se objeví na telefonech Android.

S novou aktualizací budou uživatelé Snapchatu moci vidět novou možnost, když klepnou na panel nástrojů fotoaparátu. Funkce Dual Camera je dodávána se čtyřmi různými rozvrženími a uživatelé budou moci umístit fotoaparát ve vertikální nebo horizontální poloze, získáte také přístup k režimu obrazu v obraze. Rozvržení výřezu vezme vše, co je zachyceno na zadním fotoaparátu, a nastaví to jako pozadí. Netřeba dodávat, že kromě inspirace se Snapchat ubírá novým směrem, pokud jde o funkce.

Kromě toho budou uživatelé stále moci plně využívat nástroje, jako je hudba, nálepky a čočky.

Všichni ale víme, že Snapchat není jedinou společností, která se o nový formát zajímala. Instagram má také podobnou funkci, která se v současné době testuje, ale zatím je BeReal jedinou aplikací, která se těší této trakci.

Nejsme si jisti, jak dlouho tento trend potrvá, ale lze s jistotou říci, že konkurence se snaží rozšířit a zlepšit uživatelské prostředí pro všechny. Opakuji skutečnost, že v současné době je tato funkce k dispozici pouze ve verzi Snapchat pro iOS  a na telefony Android se dostane koncem tohoto roku.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno