Před akcí „Far Out“ společnosti Apple, kde společnost oficiálně představí řadu iPhone 14, brazilské ministerstvo spravedlnosti pozastavilo prodej iPhonů, které se dodávají bez nabíječky.

Úřady navíc Applu udělily slušnou pokutu a není potvrzeno, zda rozhodnutí ministerstva potvrdí i novější modely.

Rozhodnutí vlády bylo zveřejněno v publikaci G1 a spatřeno 9to5Mac, přičemž jsou uvedeny následující podrobnosti. Apple dostal pokutu 2,3 ​​milionu dolarů.

„Uplatnění pokuty ve výši 12 274 500 BRL, zrušení registrace smartphonů značky iPhone uváděných na trh od modelu iPhone 12 a okamžité pozastavení dodávek všech smartphonů značky iPhone bez ohledu na model nebo generaci bez nabíječek.”

Rozhodnutí společnosti Apple vyjmout nabíječky nabylo konkrétních obrysů, když v roce 2020 oficiálně představil řadu iPhone 12. Společnost tvrdí, že do roku 2030 má za cíl být uhlíkově neutrální a věří, že její rozhodnutí bude prospěšnější pro životní prostředí. Brazilské úřady mají na věc jiný názor a došly k závěru, že Apple má v úmyslu více profitovat ze své zákaznické základny tím, že jim bude účtovat další poplatky za nabíječku.

S nejnovějším rozhodnutím je možné, že prodej iPhone 14 bude v regionu také pozastaven, dokud Apple nezačne dodávat nabíječku s každým modelem. Vzhledem k tomu, jak drahý je nákup produktu Apple v Brazílii, je pravděpodobné, že prodeje na tomto trhu nejsou v takovém měřítku, aby se technologický gigant věnoval přemýšlení nebo úsilí při poskytování dalšího příslušenství v balení.

Samsung však dodržel pokyny brazilské vlády a začal připojovat nabíječky ke svým Galaxy Z Fold 4 a Galaxy Z Flip 4. Uvidíme, zda Apple bude následovat nebo pozastaví prodej iPhone 14 v zemi úplně.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno