Aktualizace:

Služba již je plně funkční a celosvětově k dispozici.

Lidé ve Spojeném království a dalších oblastech hlásí, že mají přístup ke konverzacím, ale nemohou odesílat ani přijímat nové zprávy.

WhatsApp, platforma pro zasílání zpráv, přestala fungovat pro uživatele na celém světě.

Mnoho lidí si stěžovalo na sociálních médiích, že nemohou odesílat nebo přijímat zprávy na populární platformě vlastněné společností Meta.

Po otevření aplikace uživatelé zjistili, že i když mají stále přístup ke svým konverzacím, nedostávají nové zprávy ani nemohou žádné odesílat. Mnoha uživatelům se v horní části aplikace zobrazuje trvalá zpráva, že se „připojuje“ k serveru, ale to se nakonec nepodaří.

Mluvčí WhatsApp ve svém prohlášení uvedl: „Jsme si vědomi toho, že někteří lidé mají v současné době potíže s odesíláním zpráv, a pracujeme na tom, abychom WhatsApp pro všechny co nejrychleji obnovili.

Podle webové stránky Downdetector o stavu služby začali uživatelé hlásit problémy s WhatsApp v úterý těsně před 8:00, přičemž do 8:30 bylo na web nahlášeno více než 12 000 zpráv.

WhatsApp je jednou z nejpopulárnějších platforem pro zasílání zpráv na celém světě a odhaduje se, že má více než 2 miliardy aktivních uživatelů po celém světě.

Mateřská společnost platformy Meta, která vlastní také Facebook a Instagram, se zatím k situaci nevyjádřila.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno