Řada neúspěchů znamená, že Apple nebude schopen dodat takový počet kusů iPhone 14, pro který si původně stanovil cíl.

Podle nejnovější zprávy se očekává, že firma dodá o 3 miliony kusů méně, než bylo původně plánováno.

Po prohlášení Applu, že dojde k nižším dodávkám iPhonu 14 Pro a iPhonu 14 Pro Max kvůli lockdownu COVID-19 provedenému v montážním závodě umístěném v Zhengzhou, Bloomberg zveřejnil zprávu, která reviduje údaje o dodávkách iPhonu 14 technologického giganta. pro rok 2022. Původní cíl dodávek byl stanoven na 90 milionů, ale nyní byl snížen na 87 milionů.

Pozitivním aspektem této bezútěšné zprávy je, že iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max jsou nadále ve vysoké spotřebitelské poptávce. Totéž se bohužel nedá říci o iPhone 14 a iPhone 14 Plus, což může také přispět ke snížení cílového počtu zásilek. Krátce po uvedení iPhonu 14 Plus Apple informoval dodavatele, aby snížili výrobu kvůli klesající poptávce. Těmto dodavatelům však bylo řečeno, aby místo toho zvýšili výrobu iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max.

I když se snížení o 3 miliony kusů pro Apple nemusí zdát mnoho, vzhledem k tomu, že Apple dodal v roce 2021 přibližně 237,9 milionů kusů, záporné číslo se objeví v příštím finančním čtvrtletí společnosti a může snížit důvěru investorů. Apple se také těší zdravému prodejnímu boomu během prázdninového čtvrtletí, které je již za námi, takže tyto nepředvídané okolnosti vedly k promarněné příležitosti pro technologického giganta z Cupertina.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno