Snapdragon 8 Gen 2, který Qualcomm oficiálně oznámil, je rozpoznán podle svého jedinečného modelového čísla SM8550-AB, ale existuje možnost, že společnost má druhou variantu, která nebyla veřejně zveřejněna.

Jeden tipér věří, že by to mohla být exkluzivní verze poskytnutá Samsungu pro použití v řadě Galaxy S23 korejské firmy, která bude uvedena na trh v roce 2023.

Odhalení bylo spatřeno na Twitteru a pochází z Ice Universe, který tvrdí, že existuje další verze Snapdragon 8 Gen 2 s modelovým číslem ‚ SM8550-AC‘. Není jasné, proč se Qualcomm rozhodl nikdy nezveřejnit existenci této varianty, nebo jestli tato skutečně existuje. Poté jsme již dříve informovali, že výrobce čipové sady v San Diegu údajně pracuje na dvou verzích Snapdragon 8 Gen 2 s různou rychlostí procesoru.

Oznámení Qualcommu uvádělo, že jeho Cortex-X3 pracuje na 3,20 GHz, zatímco dřívější fáma tvrdila, že druhá varianta by mohla mít frekvenci až 3,50 GHz, což by vedlo ke zvýšení jednojádrového a vícejádrového výkonu. Ice Universe nezveřejnil rozdíly ve specifikacích mezi dvěma verzemi čipové sady, ale naznačuje, že SM8550-AC může být exkluzivní pro Samsung a jeho rodinu Galaxy S23.

Je možné, že SM8550-AC je jednoduše vyšší verze Snapdragonu 8 Gen 2 s vyššími frekvencemi CPU a GPU a tato praxe není mezi výrobci čipových sad neobvyklá, protože ji Apple dodržuje pro širokou škálu produktů. Také uzavření smlouvy se Samsungem za zavřenými dveřmi na výkonnější Snapdragon 8 Gen 2 by bylo v nejlepším zájmu Qualcommu, protože řada Galaxy S se prodává v milionech kusů ročně.

Navzdory ekonomickému zpomalení stále očekáváme, že Samsung v roce 2023 dodá několik milionů kusů Galaxy S23, a pokud tři modely smartphonů budou mít kombinovanou verzi nově oznámeného SoC, který byl pořízen za vyšší cenu, bylo by to pro Qualcomm finančně výhodné.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno