Neexistuje způsob, jak přehlédnout skutečnost, že EU usilovně pracuje na změně ve stratosféře chytrých telefonů.

Během posledních několika měsíců jsme viděli, jak EU tlačí Apple, aby přešel na USB typu C. Kromě toho existuje také zákon, který umožňuje využívat další obchody s aplikacemi spolu s nahráváním i mimo ně. 

A v neposlední řadě se EU také chystá zavést 5leté zabezpečení a 3leté aktualizace OS pro iPhony i zařízení Android. Nyní se nejnovější úsilí ze strany EU zaměřuje na to, aby každý mohl snáze vyměnit baterii telefonu, což dříve bylo pro většinu uživatelů téměř nemyslitelné.

EU navrhla nové nařízení, aby byla baterie telefonu mnohem udržitelnější a znovu použitelná. Nové nařízení není jen o tom, že můžete vyměnit baterii. Stále však bere v úvahu také aspekty, jako je životnost baterie a těžba materiálu, likvidace atd. Pokud toto nařízení vstoupí v platnost, vyměnitelné baterie v chytrých telefonech by se konečně mohly vrátit.

Kromě toho nový návrh také usnadní spotřebitelům dozvědět se více o baterii telefonu, kterou si zakoupili. Tato změna bude zavedena prostřednictvím štítků nebo QR kódů. Pokud jste si zakoupili baterii telefonu v EU, budete moci získat informace, jako je kapacita, výkon, životnost, chemické složení a další.

Nové nařízení bude přínosem nejen pro spotřebitele, ale pro společnost jako celek, protože na základě návrhu budou muset výrobci začít pracovat na „politice náležité péče“, která bude řešit související sociální a environmentální rizika spojená s výrobou. baterie. To znamená, že vyrobené baterie musí mít minimální úroveň recyklovaných materiálů v rozmezí od 16 % kobaltu, 85 % olova, 6 % lithia a 6 % niklu.

Nejnovější nařízení z EU se nevztahuje pouze na standardní baterii vašeho telefonu. Díváte se na SLI, LMT, EV a průmyslové baterie. I když je to všechno skvělé, výrobci budou mít ještě tři a půl roku, než začnou navrhovat baterie, které uživatelům umožní „snadno je vyjmout a svépomocně vyměnit“.

Myšlenka, že budu moci vyměnit baterii telefonu, zní krásně, ale s vědomím společností jako Apple a Samsung to nebude jednoduchá věc. Jistě, hnutí za právo na opravu bylo vynikající, ale musíme pochopit, že výměna baterií v jejich současné fázi vyžaduje určitou úroveň dovednosti, kterou průměrní uživatelé nemají. Uživatelsky vyměnitelné baterie jsou naopak skvělý nápad. Vyjmete baterii, vložíte novou a můžete vesele fungovat dál. Otázkou je zda toho výrobci nezneužijí a nebudou baterie prodávat zvlášť podobně jako je tomu u nabíječek. 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno