Aby mohl konkurovat Apple Emergency SOS přes satelit, který byl spuštěn v listopadu loňského roku , Qualcomm údajně připravuje svůj Snapdragon Satellite, přičemž se očekává, že komunikační funkce dorazí pro kompatibilní zařízení poháněná Snapdragon 8 Gen 2.

Tato funkce by měla být k dispozici ve druhé polovině roku 2023, podle tweetu zveřejněného SnoopyTech. Vzhledem k tomu, že Apple uzavřel dohodu s Globalstar, globální satelitní komunikační společností, Qualcomm se pravděpodobně vydá stejnou cestou, aby přinesl Snapdragon Satellite masám. To může být jeden z podmětů informací kolem Galaxy S23 a jeho satelitní komunikace.

Dřívější informace však nic nezmiňovala o zapojení Qualcommu, ale hovořila o potenciálním partnerství Samsungu s Iridium Communications, firmou se sídlem v USA, která provozuje 66 aktivních satelitů. Na rozdíl od Apple Emergency SOS přes satelit by Iridium Communications umožnilo majitelům smartphonů volat i posílat textové zprávy, ale se Snapdragon Satellite prý prozatím nabízí obousměrné zasílání zpráv.

Možná spolu tyto dvě informace nijak nesouvisí, to ale ukáže až čas. V dřívějším rozboru iPhone 14 bylo zjištěno, že současná vlajková loď Applu získala satelitní konektivitu díky 5G modemu Snapdragon X65 od Qualcommu. Podobně může Qualcomm již integrovat satelitní komunikaci se svým Snapdragonem 8 Gen 2 a ponechal tuto funkci uzamčenou, dokud společnost nebude připravena nasadit orbitální stroje třetích stran.

Je možné, že vzhledem k tomu, že Snapdragon 8 Gen 2 obsahuje vylepšený modem Snapdragon X70 5G, Snapdragon Satellite může být o něco pokročilejší než to, co je v současné době přítomno na iPhone 14. O tom však zatím můžeme jen spekulovat.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno