Galaxy S23, stejně jako předchozí modely, bude nejdostupnějším členem nové vlajkové řady Samsungu, což také znamená, že přijde s nejvyššími úspornými opatřeními.

Od chybějící parní komory až po plastová záda se společnost Samsung snaží zákazníkům poskytnout nejlepší možný zážitek ze smartphonu a zároveň si zajistit zdravý zisk. Bohužel to také znamená použití pomalejšího paměťového standardu ve srovnání se zbytkem modelů. To znamená, že nejlevnější Galaxy S23 se bude dodávat s úložištěm UFS 3.1.

Základní verze Galaxy S23 bude i nadále dodávána se 128GB interní pamětí s možností upgradu na 256GB variantu za vyšší cenu. Podle Ice Universe na Twitteru bude nejdostupnější varianta dodávána s úložištěm UFS 3.1, díky čemuž bude rychlost čtení a zápisu nižší než u standardu UFS 4.0, který se očekává u všech zbývajících modelů. Samsung pravděpodobně použije své vlastní čipy UFS 4.0 v různých verzích Galaxy S23, což přináší několik výhod.

To bude zahrnovat 46procentní zlepšení energetické účinnosti ve srovnání s firemním standardem UFS 3.1 spolu s dvojnásobným nárůstem šířky pásma oproti standardu UFS 3.1. UFS 4.0 dokáže poskytnout rychlost sekvenčního čtení až 4 200 MB/s a rychlost zápisu až 2 800 MB/s. Rychlosti úložiště UFS 3.1 se liší podle kapacity, ale 128GB čipy mají rychlost sekvenčního zápisu 850 MB/s. Stručně řečeno, s výjimkou základního Galaxy S23 bude každá další verze poskytovat svižnější zážitek v důsledku těchto vylepšení rychlosti a možná i lepší výdrže baterie.

Naštěstí, bez ohledu na to, jaký model si koupíte, Ice Universe uvádí, že všichni členové Galaxy S23 budou mít rychlejší a efektivnější LPDDR5X RAM, což je úleva. Stejně jako UFS 4.0 se očekává, že Samsung využije své čipy RAM LPDDR5X, které mohou dosahovat šířky pásma 8,5 Gb/s a spotřebují o 20 procent méně energie než RAM LPDDR5. S Galaxy Unpacked, která začne za pár dní, pro vás budeme mít celý seznam specifikací, takže ještě chvíli počkejte.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno