Qualcomm veřejně neuvedl, že měl dvě varianty Snapdragon 8 Gen 2, když v loňském roce oficiálně oznámil svůj nejnovější čipset.

Před představením Galaxy S23 jsme však narazili na důkazy naznačující, že Samsung získával vylepšený čip od svého partnera. Zdá se, že tato zjištění jsou pravdivá a zde jsou všechny rozdíly, které mezi čipy jsou.

Zvýšené rychlosti CPU a GPU nejsou jedinými vylepšeními, která přicházejí pro Galaxy S23

Nejprve začněme se základními vylepšeními. Snapdragon 8 Gen 2 běžící v jakémkoli Galaxy S23 bude mít jádro Cortex-X3 pracující na 3,36 GHz namísto výchozích 3,20 GHz běžících v jiných telefonech se systémem Android. Pokud jde o zbytek jader, jejich frekvence zůstávají nezměněny. Pokud jde o GPU, rychlost se zvýšila z 680 MHz na 719 MHz, což poskytuje malé zvýšení grafického výkonu.

Snapdragon 8 Gen 2 běžící v Galaxy S23 by v podstatě byl Snapdragon 8 Plus Gen 2, pokud by jej Qualcomm veřejně oznámil pro jiné smartphony. Podle XDA Developers však existují i ​​další rozdíly. I když je zvýšení rychlosti taktu CPU a GPU výhodou, je vysoce nepravděpodobné, že uživatelé rozdíl vůbec poznají, za předpokladu, že neustále neprovádějí benchmarky.

Snapdragon 8 Gen 2 běžící v Galaxy S23 také přináší kognitivního ISP, který umožňuje sémantické segmentace v reálném čase pro vylepšení obrazu, což je první řada smartphonů, která podporuje takovou technologii. Pro ty, kteří nevědí, sémantická segmentace je algoritmus hlubokého učení, který se pokouší identifikovat objekty na obrázku. Tento způsob identifikace může vést k malým vylepšením zpracovávaného obrazu, což znamená, že fotoaparát každého modelu Galaxy S23 může vytvářet lepší fotografie.

Kromě toho je vylepšený Snapdragon 8 Gen 2 vybaven vylepšeným procesorem Snapdragon Hexagon pro lepší výkon AI, i když spotřebitelé pravděpodobně neuvidí výhody této změny. Není jasné, zda má Qualcomm v úmyslu uvést tuto konkrétní verzi Snapdragonu 8 Gen 2 dalším prodejcům, i když je možné, že se Samsung se společností tiše dohodl a možná jí zaplatil extra bonus, aby získal přístup k čipům s vyšším výkonem. Pokud tomu tak je, je to dobrá praxe, kterou by si měl Samsung zachovat i pro další roky.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno