Skládací telefony mají být více než jen oslavované tablety a mobilní telefony s velkou obrazovkou. Každým rokem se zlepšují díky novým softwarovým trikům. Posledním vylepšením je nové rozhraní pro Gmail.

Až dosud skládací telefony zobrazovaly roztaženou verzi aplikace Gmail, kterou vidíte na běžných telefonech. Google změnil rozhraní a uživatelé skládacích telefonů s telefony ve stylu knihy, jako je Samsung Galaxy Z Fold 4, nyní uvidí 2panelové rozložení pro Gmail. Dvoupanelové zobrazení je k dispozici také pro Meet a Chat.

To znamená, že v levé části skládací obrazovky se zobrazí doručená pošta a v pravé polovině se zobrazí otevřený e-mail. To dává smysl z pohledu multitaskingu a ušetří to spoustu času při procházení e-mailů tam a zpět. 
Vyhledávací panel je nad doručenou poštou a v první polovině obrazovky je také vidět tlačítko Napsat. Spodní pruh zabírá šířku celé obrazovky. Naproti tomu na tabletech vidíte svislou navigační lištu. Takové drobnosti pomáhají vytvořit odlišnou identitu skládacích telefonů.
Nové rozhraní je nyní k dispozici pro skládací telefony. 
Google se v poslední době více zaměřuje na skládací telefony a tablety. Společnost koncem roku 2021 oznámila svůj první tabletový OS Android 12L, aby zlepšila práci se softwarem na zařízeních s velkými obrazovkami. 
Google se o tablety opravdu nestaral nejdéle. To se nyní mění a jedním z hlavních důvodů tohoto obnoveného zájmu je, že společnost se chystá vydat vlastní Pixel Fold.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno