Asus obvykle uvádí na trh své špičkové telefony Zenfone ve třetím čtvrtletí, ale vypadá to, že letos dorazí mnohem později.

Máme-li věřit nejnovějším informacím, tak chystaný Zenfone 10 je naplánován na vydání někdy ve čtvrtém čtvrtletí roku 2023, což je o několik měsíců později, než jeho předchůdce Zenfone 9, který vyšel v září 2022.

PriceBaba uvádí, že Zenfone 10 bude větší a lepší než Zenfone 9, a to doslova. Ačkoli to nebude monstrum jako ROG Phone, Zenfone 10 bude významným upgradem pro ty, kteří jsou věrní sérii, a pro nové zákazníky, kteří hledají cenově dostupný špičkový smartphone, to bude jistě zajímavá volba.

Pro začátek se říká, že Zenfone 10 bude mít 6,3palcový AMOLED displej s obnovovací frekvencí 120 Hz, což je významný upgrade oproti 5,9palcovému AMOLED displeji Zenfone 9, alespoň pokud jde o velikost. Co se týče hardwaru, zdá se, že Zenfone 10 bude opravdu působivý, a to díky 16 GB RAM a 256 GB / 512 GB vnitřní paměti. Samozřejmě očekáváme různé varianty podle velikosti paměti, takže toto může být jen jedna z mnoha. Kromě toho bude Zenfone 10 napájen velkou 5 000 mAh baterií s 67W rychlým nabíjením, což je další významný upgrade oproti 4 300 mAh baterii Zenfone 9. Kromě toho je telefon údajně vybaven systémem chlazení kapalinou pro odvod tepla, což je něco, co většina modelů Asus ROG Phone standardně obsahuje.

200megapixelový hlavní fotoaparát se může zdát trochu přehnaný, ale tato vysoká čísla ne vždy znamenají neuvěřitelně vysokou kvalitu, pokud jde o kvalitu obrazu viz naše recenze Moto Edge 30 Ultra. Zbývá zjistit, jak dobrý je fotoaparát Zenfone 10, jakmile tento telefon vyjde koncem tohoto roku.

A konečně, Zenfone 10 bude dodáván s Androidem 13 na, i když Google vydá Android 14 v době, kdy se tento telefon dostane na pulty. Pochybujeme, že se to změní, ale Android 13 je stále dobrý pro telefon, který vyjde v roce 2023.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno