U nadcházejících zařízení iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max bylo nesčetněkrát hlášeno, že budou dodávány s polovodičovými tlačítky, přičemž Apple se zdánlivě zbavil fyzických tlačítek na obou stranách. Ovšem to se pravděpodobně mění.

Poslední zpráva bohužel uvádí, že kvůli nevyřešeným technickým problémům nebude mít společnost moc na výběr, než přejít zpět na fyzická tlačítka.

Analytik Ming-Chi Kuo na svém blogu Medium předpovídá, že oba modely „Pro“ jsou v současné době ve fázi testování EVT, což je fáze před masovou výrobou. Apple však narazil na vývojové překážky, které údajně nutí technologického giganta opustit solid-state tlačítka ve prospěch zaběhlých fyzických. Kuo tvrdí, že obnovení fyzických tlačítek na iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max by mělo zjednodušit proces vývoje a testování.

Můj poslední průzkum naznačuje, že kvůli nevyřešeným technickým problémům před masovou výrobou oba špičkové modely iPhone 15 Pro (Pro a Pro Max) opustí ostře sledovaný design polovodičových tlačítek a vrátí se k tradičnímu designu fyzických tlačítek.

Dodavatelé Applu Cirrus Logic, který poskytoval IC Controller, a AAC Technologies, pověření dodávkami jednotek Taptic Engine, pravděpodobně zaznamenají významnou ztrátu kvůli tomuto neúspěchu. Společnost Luxshare, která je dalším dodavatelem Taptic Engineer, prý zažívá ztrátu, protože Apple přechází na fyzická tlačítka, ale z těchto dvou bude nejvíce postižena společnost AAC Technologies.

Abychom to zrekapitulovali, říkalo se, že iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max dorazí se třemi jednotkami Taptic Engine spolu s mikroprocesorem s nízkou spotřebou, který by mohl provádět několik funkcí. Pokud se Apple vrátí zpět k fyzickým tlačítkům hlasitosti a napájení, pak tyto špičkové modely iPhone přijdou o řadu funkcí. Tato polovodičová tlačítka by poskytovala stejnou haptickou odezvu jako fyzická tlačítka a podle jedné informace by fungovala perfektně, pokud byste používali rukavice nebo měli pouzdro připojené k jakémukoli modelu „Pro“.

Budoucí kupující by také mohli upravit citlivost na tlak těchto polovodičových tlačítek s nasazeným pouzdrem, a to by byla od společnosti Apple pěkná vychytávka. Bohužel určité komplikace znamenají, že tato tlačítka neuvidíme debutovat na iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max. Doufejme, že Apple najde způsob, jak tuto překážku obejít.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno