Další super telefon s fotoaparátem je hned za rohem, ale těsně před jeho zítřejším představením tu máme jeho oficiální snímky.

Tyto obrázky přichází jako upoutávka na představení od samotného generálního ředitele Lei Juna a představují dvě krásné povrchové úpravy v bílé a zelené barvě, ale spolu s designem je toho u Xiaomi 13 Ultra ještě mnohem více. Telefon přichází s možná nejpokročilejší OLED obrazovkou na světě a posouvá výkon Snapdragonu 8 Gen 2 na další úroveň s prvním vlastním řešením chlazení svého druhu, které by mělo hráče potěšit.

Vyrobit telefon s povrchovou úpravou podobnou bílé kůži a propagovat bílou verzi jako typickou barvu vyžaduje odvahu.
Jeden prostý důvod: bílá v tomto texturovaném povrchu se téměř jistě zašpiní a mít telefon již o několika týdnech používání špinavý není úplně reprezentativní.
Xiaomi si ale tímto designem nesmírně věří. Texturu na zadní straně nazývá „technologie nano-skin“ a nyní je ve své druhé generaci (první byla na loňském Xiaomi 12S Ultra). Oproti sklu má řadu výhod: za prvé, a to nejdůležitější, nerozbije se, když vám telefon upadne, a za druhé – a to je stejně důležité – má neuvěřitelně pohodlný, hřejivý pocit z kůže, který je na dotek velmi příjemný. Ostatně o tom jsem se mohl přesvědčit u vivo X90 Pro.
To vše, jak Xiaomi slibuje, se děje díky skvělým funkcím proti skvrnám, takže po dlouhodobém používání vypadá stále jako nový. Jo a má „99% antibakteriální schopnost“, což je pěkný malý detail.
Druhá barva pro Xiaomi 13 Ultra je zelená, kterou vidíte výše, pro ty, kteří si myslí, že bílá není jejich šálek kávy.
Je to stejný povrch nano-skin, se stejnými vlastnostmi proti skvrnám a stejně pohodlným pocitem.
Ale uvidíme také skutečný design. Všimněte si, jak je oblast kolem fotoaparátu mírně vyvýšená, takže Xiaomi 13 Ultra trochu připomíná vzhled skutečné fyzické kamery, což je cool!
Zatím neznáme přesnou velikost obrazovky Xiaomi 13 Ultra, ale je pravděpodobné, že přijde s velkou 6,7″ OLED obrazovkou.
Předchozí model měl jednu opravdu skvělou vlastnost, kterou byla speciální vrstva, která zabraňovala hromadění šmouh z prstů na obrazovce.
Zdroj: Xiaomi
Tento nový model by měl být ještě lepší, slibuje Xiaomi. Společnost spolupracovala s výrobcem displejů China Star na vytvoření panelu obrazovky C7, který dosahuje rekordních 2 600 nitů a údajně má lepší pozorovací úhel a nižší spotřebu energie obrazovky než zobrazovací panel Samsung E6, který najdete v současných nejlepších smartphonech.
To je skutečně úspěch společnosti Xiaomi a opět ukazuje, že společnost odvádí seriózní práci na všech aspektech telefonu a inovací.
Zdroj: Xiaomi
Xiaomi 13 Ultra se uvádí na trh s čipem Snapdragon 8 Gen 2 jako většina vlajkových lodí tohoto roku, a protože čip je jednoznačně to nejlepší, co mohlo Android potkat, Xiaomi z toho chce vytěžit maximum.
Přivítejte zbrusu nový chladicí systém, na kterém Xiaomi pracovalo v posledním roce a půl. Toto řešení chlazení téměř naráží na limity pasivního odvodu tepla.
Tento nový chladicí systém s tepelným čerpadlem je údajně dvakrát účinnější než současné systémy chlazení parní komory, což znamená, že Xiaomi 13 Ultra by měl být schopen přehrát i ty nejnáročnější hry bez velkého škrcení výkonu.
Seznam nových funkcí pokračuje novým režimem nouzového spořiče baterie. Je-li povoleno, prodlouží 1 % výdrže baterie na 12 minut hovoru, nebo může zajistit, že váš telefon nezemře během následujících 60 minut.
Xiaomi také láká na vylepšení antén pro „nejsilnější signál v historii mobilních telefonů Xiaomi“, a to díky skupině dvoukřídlých antén.

To nejdůležitější na Xiaomi 13 Ultra ovšem bude jeho fotoaparát

Zde je rychlé shrnutí očekávaných specifikací:
Specifikace fotoaparátu Xiaomi 13 Ultra:

  • 50MP Wide (Sony IMX 989, 1″ snímač): 23mm objektiv Summicron s proměnnou clonou (f/1,9 – f/4,0)
  • 50MP ultraširoký (Sony IMX 858, 1/2,51″ snímač) 
  • 50MP 3,2x zoom (Sony IMX 858): 75 mm s clonou f/1,8
  • 50MP 5x periskopový zoom (Sony IMX 858): 120 mm s clonou f/3.0
  • 32MP přední kamera
Masivní 1palcový snímač pro hlavní fotoaparát je hlavní hvězdou, ale je také působivé, jak Xiaomi dokáže použít stejný snímač a zajistit perfektní barevnou konzistenci i napříč ostatními fotoaparáty.
Společnost slibuje, že 13 Ultra ukončí falešný „digitální vzhled“ typického fotografování chytrými telefony a přinese skutečný styl zpracování snímků, díky nimž budou působit přirozeněji a jako filmové. (Podobným směrem se vydalo právě i vivo společně se společností Zeiss).
Jakmile bude nové Xiaomi 13 Ultra oficiálně představen, přineseme vám jeho kompletní specifikace.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno