Applu trvalo sedm let, než zvýšil počet megapixelů hlavního senzoru iPhonu, takže lze s jistotou předpokládat, že se rozlišení fotoaparátu v dohledné době znovu nezmění. 

Apple však provede další změny a podle nové pověsti bude hlavní fotoaparát iPhonu 15 Ultra mnohem lepší než 48MP senzor iPhonu 14 Pro Max.
Důvěryhodný leaker Ice Universe říká, že iPhone 15 Pro Max, který bude podle mnoha zpráv známý jako iPhone 15 Ultra, bude používat nový senzor Sony pro hlavní fotoaparát. iPhone 14 Pro Max je vybaven snímačem Sony IMX803 48MP, zatímco iPhone 15 Ultra bude mít snímač IMX903.
Jedním z klíčových rozdílů mezi těmito dvěma senzory je podle dnešního úniku to, že fotoaparát iPhone 14 Pro Max je 1/1,28 palcový, zatímco IMX903 je senzor 1/1,14 palce. Větší senzory jsou teoreticky lepší než malé senzory, protože jsou schopny zachytit více světla a detailů.
I když 1/1,14palcový snímač není úplně stejný jako 1palcový, Ice Universe naznačuje, že bude téměř stejně dobrý. Podle listopadové zprávy by IMX903 mohl mít také dvojnásobnou úroveň saturačního signálu, což by mělo pomoci snížit šum a zlepšit dynamický rozsah.
V nedávné době jsme viděli několik čínských Android telefonů s 1palcovými senzory a ukázalo se, že jsou vážnými vyzyvately pro špičkové smartphony s fotoaparáty, které se spoléhají na senzory s vysokým rozlišením a výpočetní fotografii. Větší hlavní senzor by mohl Applu pomoci pokořit konkurenci. 
U iPhone 15 Ultra je také vysoce pravděpodobné, že bude mít nový periskopický fotoaparát s až 6x optickým zoomem. iPhone 15 Pro pravděpodobně zůstane u 3x teleobjektivu z iPhonu 14 Pro Max.
Slyšeli jsme zvěsti o změně designu iPhone 15 Pro, takže i když nelze s jistotou říci, že nové telefony opustí fyzická tlačítka, zvěsti o fotoaparátu jsou věrohodnější. Očekává se, že modely vyšší třídy budou mít nový 3nm čipset a všechny modely budou mít porty Dynamic Island a USB-C. Nová série bude pravděpodobně odhalena v září.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno