Změna taktu CPU není nic nového, alespoň ne ve světě PC, kde to nadšenci dělají roky a bez přestání. Změna taktu procesoru smartphonu je však stále něco nového a mnoho lidí to nezná. 

Jistě, můžete svůj telefon rootnout a začít s přetaktováním nebo podtaktováním, ale Realme GT5 se brzy stane prvním telefonem, který vám to oficiálně umožní bez dalších potřebných nástrojů. I když je to skvělé, vyvolává to určité obavy, o kterých budu mluvit později v tomto příspěvku.

Realme GT5 je nadcházející smartphone od čínské firmy a potvrdili, že nadcházející smartphone vám umožní upravit rychlost procesoru vašeho telefonu. Pro ty, kteří by se zajímali, nová vlajková loď bude uvedena na trh se Snapdragonem 8 Gen 2, a i když to není nic nového, schopnost přetaktovat CPU je něco, co jsme oficiálně neviděli v žádném smartphonu.

Zdroj: Realme

Jak můžete vidět na obrázku výše, který byl sdílen na Weibo, můžete si vybrat z různých rychlostí taktů. Nejsem si jistý, zda se chystáte získat možnost ručního přetaktování, ale předvolby také nejsou špatná věc, zejména pro ty, kteří se v přetaktování příliš neorientují. Přestože je Realme GT5 prvním telefonem, který tuto funkci získal, doufám, že se tato funkce rozšíří i na další zařízení.

Nyní, ačkoli je skvělé, že Realme GT5 jde o krok dále, mám nějaké otázky ohledně tepelného škrcení a dalších problémů souvisejících s teplem. Je dobře, že manuální ovládání v tuto chvíli není k dispozici, protože lidé, kteří nejsou obeznámeni s přetaktováním a jeho fungováním, by mohli skončit i s poškozením jejich zařízení. Věřím, že Realme tato nastavení ověřila, takže pokud jde o bezpečnost zařízení, nebudete mít žádné problémy.

Dobrou zprávou je, že Realme GT5 bude obsahovat až 24 GB RAM, 1 TB úložiště a bude uveden na trh 28. srpna v Číně. Existuje šance, že toto zařízení bude spuštěno globálně, takže budeme sledovat, kdy k tomu dojde.

Myslíte si, že telefony potřebují funkci, která vám umožní přetaktovat nebo podtaktovat CPU, nebo je to jen další prodejní trik? Dejte nám vědět co si myslíte v komentářích níže.

1 komentář

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno