Nové modely Apple iPhone 15 Pro se ve srovnání s loňskými modely iPhone 14 Pro vyznačují širokou škálou novinek. Společnost se konečně odklonila od svého proprietárního portu Lightning ve prospěch standardního portu USB-C, to ale přináší nečekané situace.

S novým zahrnutím Apple provedl různá vylepšení týkající se sady funkcí, které nový port přináší. V současnosti má však i své nevýhody. Zdá se, že port USB-C na iPhone 15 Pro se při spárování s power bankou pro účely nabíjení nechová správně.

Uživatel na Redditu připojil svůj iPhone 15 Pro k powerbance Anker a výsledky byly zcela opačné, než by se očekávalo. iPhone 15 Pro nabíjel powerbanku, místo aby šla energie naopak. I když je to podivné a docela neortodoxní, Anker uvádí, že uživatel by měl svůj iPhone nabíjet z portu USB-A namísto USB-C na powerbance.

Nevíme, zda společnost problém vyřešila ve své nejnovější aktualizaci. Modely iPhone 15 Pro byly uvedeny na trh se schopností zpětného kabelového nabíjení. Nyní máte možnost nabíjet další iPhone pomocí svého iPhone 15 Pro a sdílet svou baterii. Pokud k sobě propojíte dva modely iPhone 15 Pro, iPhone s vyšším procentem baterie se stane dárcem energie, zatímco iPhone s nižším procentem baterie bude příjemcem. V tomto případě by powerbanka měla nabíjet iPhone 15 Pro místo toho, aby se sama nabíjela.

Objevily se také zprávy o tom, že iPhone 15 Pro nabíjí iPad Pro. Zdá se, že Apple musí problém vyřešit aktualizací softwaru, aby energie proudila správně. Apple tuto funkci navrhl pro nabíjení menších produktů, jako jsou Apple Watch, AirPods a iPhone. Při práci se zařízeními s větší baterií by mělo být povoleno pouze napájení. Apple by mohl zasahovat a změnit způsob, jakým iPhone 15 Pro detekuje zařízení – například powerbanka má zařízení nabíjet.

Pokud jste obětí problému, můžete svůj iPhone 15 Pro nabíjet prostřednictvím jiné power banky, která funguje tak, jak má, nebo nabíjet zařízení pomocí kompatibilních kabelových nebo bezdrátových řešení nabíjení. Budeme vás informovat, jakmile Apple problém opraví aktualizací softwaru. Port USB-C na iPhonu 15 Pro otevřel nové dveře pro mobilní hraní. Uživatelé nyní mohou připojit svůj iPhone 15 Pro k externímu monitoru a připojit herní ovladače pro lepší zážitek na větším displeji.

iPhone 15 Pro je poháněn čipem A17 Pro, který umožňuje zařízení provádět náročné úkoly, podobné hraní špičkových her na externím monitoru. V současné době je iOS 17 v raných fázích a má mnoho chyb a problémů, které je třeba opravit. Jedním z hlavních problémů, kterým čelil iPhone 15 Pro, bylo přehřívání, které společnost „opravila“ ve své nejnovější aktualizaci iOS 17.0.3. V budoucnu bude společnost pokračovat v odstraňování chyb a problémů ve prospěch plynulého uživatelského prostředí.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno