Nárůst popularity řady Mate 60 v Číně pravděpodobně povzbudil společnost Huawei k tomu, aby uvedla na trh tři vlajkové lodě patřící do řady P70. Vedle základní verze a varianty ‚Pro‘ má bývalý čínský gigant představit také model ‚Art‘ a soudě podle názvu by mohl mít jedinečný design, který odpovídá termínu ‚art. ‚

S těmito třemi vlajkovými loděmi analytik tvrdí, že Huawei by mohl prodat letošní řadu P60 o 100 procent, a to vše díky použití vlastních Kirin SoC. 

Již dříve se hovořilo o tom, že Huawei zahájil vývoj na P70, včetně zajištění dodavatelů pro displej s vysokou obnovovací frekvencí spolu s vysokofrekvenční funkcí stmívání PWM (Pulse Width Modulation), která snižuje únavu očí. Další specifikace této série bohužel nejsou v této fázi známy. Dokonce ani analytik Ming-Chi Kuo nesdělil zásadní podrobnosti týkající se hardwaru, ale předpovídá, že Largan, primární dodavatel periskopových čoček pro rodinu P70, bude mít z tohoto uvedení velký prospěch.

Kuo také zmiňuje, že díky přechodu Huawei na vlastní čipové sady Kirin zaznamená řada P70 100% meziroční nárůst dodávek oproti P60, ačkoli analytik nezmínil, který Kirin SoC bude ve třech modelech použit. Za předpokladu, že Huawei a SMIC dokážou překročit 7nm technologii, která byla použita k hromadné výrobě Kirin 9000S pro Mate 60, mohli bychom vidět pokročilejší 5nm čipset pro P70.

Zůstává však otázkou, zda SMIC dokáže obstarat špičkové stroje EUV od nizozemské firmy ASML, protože USA posledně jmenované přísně zakazují dodávat high-tech výrobní nástroje do Číny. Bez ohledu na to se dříve odhadovalo, že Huawei dodá v roce 2024 přibližně 100 milionů smartphonů , což povede ke 40procentnímu nárůstu ve srovnání s letošním rokem, a to může být způsobeno tím, že společnost zavede podobné čipové sady Kirin do telefonů základní a střední třídy.

Ještě se uvidí, jak bude společnost pokračovat s uvedením P70, ale nyní, když společnost v roce 2019 znovu získává část své ztracené dynamiky, budou ji její konkurenti bedlivě sledovat.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno