S uvedením iPhonu 15 a iPhonu 15 Pro letos Apple zúžil propast mezi standardními a „Pro“ modely. iPhone 15 má dynamický ostrov na displeji s vylepšeným hardwarem fotoaparátu a lepšími vnitřnostmi ve srovnání s jeho předchůdcem. 

Nikdy však není příliš brzy začít spekulovat, co společnost představí s řadou iPhone 16. Nový koncept iPhone 16 ukazuje přepracované rozložení fotoaparátu pro iPhone 16 a iPhone 16 Plus spolu se skenerem LiDAR a akčním tlačítkem.

Od řady iPhone 16 pro příští rok očekáváme výrazné změny. Zatímco modely „Pro“ budou vrcholem akce, společnost také zajistí, aby standardní modely obdržely výrazná vylepšení. Nejnovější koncept iPhonu 16 je navržen uživatelem X @upintheozone a zobrazuje zadní a přední stranu iPhonu 16, jehož uvedení na trh se očekává v září 2024.

Apple postupně rozšiřuje své úsilí na poli rozšířené reality, následuje uvedení headsetu Vision Pro. Společnost nedávno vydala možnost nahrávat prostorové video pro modely iPhone 15 Pro v nejnovější beta verzi iOS 17.2. Tato funkce využívá vylepšený hardware fotoaparátu iPhone 15 Pro a skener LiDAR k záznamu hloubky objektů a osob v záběru. Nový koncept iPhone 16 představuje stejný skener LiDAR ve standardních modelech iPhone 16.

Jak můžete vidět na obrázcích konceptu, skener LiDAR je umístěn na stejném místě jako u modelu „Pro“. Pokud Apple bude pokračovat, standardní modely se budou chlubit stejným senzorem poprvé od svého debutu na modelech non-Pro. Můžete také vidět, že designér si kamerové senzory představuje svisle namísto úhlopříčně. Apple u iPhonu 13 přešel na diagonální rozložení senzorů fotoaparátu. Podobně jako u konceptu iPhone 16 představil iPhone 12 vertikální senzory fotoaparátu.

Zdroj: @upintheozone

Tvůrce konceptu také navrhuje, že Apple nahradí Mute Switch u modelů iPhone 16 akčním tlačítkem. Pouze modely iPhone 15 Pro jsou aktuálně vybaveny akčním tlačítkem, které přináší vylepšené funkce. Standardní modely stále obsahují Mute Switch. Kromě toho Apple upgraduje senzory fotoaparátu iPhone 16 spojené s rychlejším 3nm čipem, podobně jako modely iPhone 15 Pro.

Kromě hardwaru Apple pracuje také na zavedení generativních funkcí AI s iOS 18. Díky novým upgradům hardwaru a softwaru bude iPhone 16 lépe konkurovat svým sourozencům „Pro“ a konkurenci. Jak již bylo zmíněno, Apple oznámí iPhone 16 v druhé polovině příštího roku.

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno