Qualcommu se daří držet věci pod pokličkou, co se týče úniků Snapdragonu 8 Gen 4, a o existenci a potenciálním výkonu chystaného čipsetu jsme se dozvěděli pouze prostřednictvím řady fám.

No, poprvé jsme v nejnovějším videu spatřili referenční zařízení s SoC firmy ze San Diega, a i když neodhaluje žádné složité detaily křemíku, přesto je zábavné zjistit, že zdrojem těchto informací se nakonec stal YouTube.

Referenčního zařízení s tmavě modrým šasi s několika nálepkami a štítky na zadní straně si všiml ostražitý @Za_Raczke. Přestože Qualcomm nahrál video s úmyslem ukázat divákům, jak vyvinul Snapdragon X Elite, SoC, který bude nakonec pohánět notebooky s Windows. Bez ohledu na to je na prvním snímku vidět, že v samostatném okně běží různé příkazy, což je s největší pravděpodobností nový software instalovaný na referenční zařízení Snapdragon 8 Gen 4.

Z několika příkazových řádků jsme si všimli názvu „Pakala“, což je kódové označení pro Snapdragon 8 Gen 4 společnosti Qualcomm a v podstatě potvrzuje existenci tohoto čipsetu. Jeho význam spočívá v tom, že Qualcomm má poprvé použít vlastní jádra Oryon ve své křemíkové řadě pro smartphony a podle jednoho z vedoucích pracovníků společnosti k oznámení dojde v říjnu.

Zajímavým faktem o SoC je, že se bude jako první od Qualcommu sériově vyrábět na 3nm procesu TSMC „N3E“, takže bychom měli očekávat určité zlepšení efektivity ve srovnání se Snapdragonem 8 Gen 3. Pokud se chcete o Snapdragonu 8 Gen 4 dozvědět více, doporučujeme přečíst si náš podrobný přehled zvěstí, a pokud vás to příliš nezaujalo, můžete se podívat na naši diskuzi o možném uvedení Snapdragonu 8s Gen 4 jako přímého nástupce nedávno představeného Snapdragonu 8s Gen 3.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno