Očekává se, že společnost Qualcomm přejde na vlastní jádra Oryon, až oficiálně oznámí Snapdragon 8 Gen 4. Jeden z vedoucích pracovníků společnosti prohlásil, že vlajkový SoC bude představen v říjnu, a bude tak prvním křemíkem firmy ze San Diega, který zcela přejde na vlastní návrhy procesorů.

Tento přechod by však mohl partnery Qualcommu přijít draho, neboť jeden z tipů tvrdí, že Snapdragon 8 Gen 4 bude drahý a výrobci telefonů budou muset zhodnotit celkovou konfiguraci svých zařízení, aby je mohli prodávat za konkurenceschopné ceny.

Stejně jako Apple M4 a možná i A18 Pro může Snapdragon 8 Gen 4 od Qualcommu využívat druhou generaci 3nm procesu společnosti TSMC, známou také jako „N3E“. Bylo by to poprvé v historii, kdy by společnost využila 3nm technologii nějaké slévárny, a i když to povede ke zlepšení ve všech oblastech, zvýší to výrobní náklady. Jak uvedla Digital Chat Station na Weibo, cena waferu pro Snapdragon 8 Gen 4 se prý zvýší, což by automaticky ovlivnilo, jak drahý SoC bude.

Není to však poprvé, co jsme slyšeli, že Snapdragon 8 Gen 4 bude dražší než Snapdragon 8 Gen 3. Při jedné z předchozích příležitostí senior viceprezident společnosti Qualcomm Chris Patrick naznačil, že cena křemíku bude zvýšena díky přijetí vlastních jader Oryon. V nejnovější zvěsti tipér varuje výrobce telefonů před celkovými konfiguracemi jejich telefonů, protože to bude mít za následek další zvýšení ceny. Týkalo by se to smartphonů, které spadají do cenového rozpětí 3 000 jüanů, tedy přibližně 423 dolarů.

Pro ty, kteří to nevědí, Xiaomi loni představilo model K70 Pro, který je jednou z nejdostupnějších vlajkových lodí s procesorem Snapdragon 8 Gen 3. Nicméně i čínská firma by měla potíže s určením ceny nástupce K70 Pro na přesné číslo, pokud by se Snapdragon 8 Gen 4 stal dražším. Informovali jsme také o tom, že Snapdragon 8 Gen 3 stojí partnery Qualcommu 200 USD, což z něj činí již tak drahou součástku, a to, že jeho nástupce bude dražší, může pro výrobce znamenat potíže, protože možná budou muset agresivně obětovat své marže, aby se jim do ročního součtu přidalo více dodávek.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno