Společnost Adobe nedávno aktualizovala své obchodní podmínky, což vyvolalo mezi odborníky značný rozruch, protože to porušuje ochranu jejich údajů.

Změna spočívá v tom, že společnost získává přístup k obsahu uživatelů a umožňuje jim jej volně používat podle jejich vůle a také jej šířit. Zatímco pro běžného uživatele nemusí být nové změny znepokojivým doplňkem, tvůrci obsahu projevili na sociálních sítích svůj nezájem a upozornili na podmínky, které porušují ochranu údajů.

Nové podmínky společnosti Adobe rozzuřily profesionály a tvůrce obsahu, protože místo ochrany dat a soukromí uživatelů je žádají o souhlas s volným použitím obsahu a také o poskytnutí podlicence. Od ceny, kterou společnost za službu požaduje, se profesionálové odklánějí, protože v případě souhlasu s podmínkami je jejich obsah ohrožen.

To ale není vše, protože společnost také blokuje uživatele svých služeb a aplikací, pokud s novými podmínkami nesouhlasí. To znamená, že pokud uživatelé nebudou souhlasit s novými pravidly, bude jim omezeno používání služby. Společnost Adobe vydala k této změně prohlášení, v němž naznačuje, že nové podmínky uživatelům jasně říkají, že získají přístup k uživatelskému obsahu manuálními i automatizovanými prostředky. Podívejte se, co uvádějí podmínky, které zklamaly odborníky.

Výhradně pro účely provozování nebo vylepšování Služeb a Softwaru nám udělujete nevýhradní, celosvětovou, bezplatnou sublicenční licenci k používání, reprodukci, veřejnému zobrazování, distribuci, úpravám, vytváření odvozených děl na základě, veřejnému předvádění a překladu Obsahu. Své právo na Obsah můžeme například sublicencovat našim poskytovatelům služeb nebo jiným uživatelům, abychom umožnili provozování Služeb a Softwaru s ostatními, například vám umožnili sdílet fotografie.

Mnozí odborníci sdíleli své zděšení nad novými podmínkami na X a navrhovali, aby uživatelé zrušili Adobe a aby se náhle nevzdávali práva na svou práci. Jeden uživatel dále uvedl, že nemůže ani odinstalovat Photoshop, pokud s podmínkami nesouhlasí. Podívejte se na některé reakce komunity.

Filmový režisér Duncan Jones se proti podmínkám ohradil slovy:

Tady je. Pokud jste profesionál, pokud jste pod NDA se svými klienty, pokud jste kreativec, právník, lékař nebo kdokoli, kdo pracuje s proprietárními soubory – je čas zrušit Adobe, smazat všechny aplikace a programy. Společnosti Adobe nelze věřit.

Výtvarník konceptu Sam Santala uvádí:

Nemohu se ani dovolat na váš chat podpory, abych se na to zeptal, pokud předem nesouhlasím s těmito podmínkami.

Nemohu ani odinstalovat Photoshop, pokud s těmito podmínkami nesouhlasím??

Designér Wetterschneider uvádí:

Tady to je. Pokud jste profesionál, pokud jste pod NDA se svými klienty, pokud jste kreativec, právník, lékař nebo kdokoli, kdo pracuje s proprietárními soubory – je čas zrušit Adobe, smazat všechny aplikace a programy. Společnosti Adobe nelze věřit.

Osoby obeznámené s touto záležitostí uvedly své důvody ve prospěch nových podmínek společnosti Adobe a naznačily, že doložka je součástí služby pro vytváření náhledů. Někteří také poukázali na to, že by se mohla týkat skenování CSAM. Čekáme však na další vysvětlení ze strany společnosti.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno