U zařízení Apple nejsou informace o bezpečnostních záplatách a aktualizacích jasně stanoveny, na rozdíl od přístupu společností Google a Samsung, které se nevyhýbají sdílení podrobností o časovém plánu aktualizací.

Nedávno musel cupertinský technologický gigant v rámci dodržování britských předpisů prozradit konkrétní podrobnosti o aktualizacích, což vedlo k některým překvapivým odhalením.

Nařízení Spojeného království o bezpečnosti produktů a telekomunikační infrastruktury bylo přijato a vstoupilo v platnost 29. dubna 2024. Vyžadovalo, aby zařízení s připojením k internetu předložila prohlášení o shodě s vysvětlením doby jejich podpory. V rámci povinnosti splnit tento požadavek předložila společnost Apple své prohlášení o shodě pro iPhone 15 Pro Max, jak informoval Android Authority, a není to to, co jsme očekávali.

Doba podpory softwaru znamená definované období, po které bude společnost poskytovat bezpečnostní aktualizace. Doba telefonické podpory je uvedena minimálně pět let od data prodeje. Datum dodávky uvedené pro řadu iPhone 15 je 22. září 2023, protože garantované bezpečnostní aktualizace platí do 22. září 2028, což je pro výrobce iPhonů pět let. Mezitím mají společnosti Google a Samsung delší softwarovou podporu.

Google se u řady Pixel 8 zavázal poskytovat podporu pro tuto řadu po dobu sedmi let, což by zřejmě byl standard, který by se měl dodržovat i poté. Společnost však dříve nenabízela bezpečnostní aktualizace po delší dobu; byly to pouhé tři roky, ale pak s Pixelem 6 změnila hru a šla až na pět let.

Na druhou stranu Samsung letos slíbil sedmiletou podporu u variant Galaxy S24, ale neuvedl, zda se to bude týkat i dalších zařízení. Ostatní společnosti se systémem Android se této prodloužené podpoře nevyrovnaly a OnePlus se dokonce dále vyjádřil, že k podpoře na takové úrovni se nemůže zavázat.

Na obranu společnosti Apple je třeba říci, že společnost v průběhu let poskytovala obecně pět let bezpečnostních záplat a aktualizací pro zařízení iPhone. V softwarové podpoře tedy prozatím možná vedou společnosti Google a Samsung, ale pokud se podíváme na zařízení uváděná na trh společností jako celek, některé modely iPhonu dostaly hned po uvedení na trh podporu na šest a více let. Pokud jde o další zařízení, je tedy ještě čas, aby je konkurence dohnala. uživatelé iPhonů stále doufají, že podpora společnosti Apple nebude po uvedené minimální pětileté lhůtě ukončena.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno