Uvedení Apple Vision Pro na trh v osmi zemích mimo USA nemusí technologickému titánovi stačit k tomu, aby pokračoval v práci na druhé generaci modelu, protože nová zpráva tvrdí, že vývoj Apple Vision Pro 2 byl pozastaven.

Místo toho se společnost více soustředí na svou připravovanou levnou verzi, která bude údajně uvedena na trh koncem roku 2025. Zdá se, že slábnoucí poptávka po náhlavní soupravě za 3 499 dolarů pravděpodobně odradila ambice společnosti Apple, protože cesta k ziskovosti by nemusela ospravedlnit miliardy vložené do vývoje prémiového nástupce.

Zpráva The Information uvádí, že společnost Apple informovala přinejmenším jednoho dodavatele, že zastavuje práce na svém dalším nesmyslně drahém nositelném zařízení na hlavu a soustředí se na cenově dostupnější verzi. Dřívější zprávy uváděly, že právě tato verze by mohla být uvedena na trh někdy v roce 2025 a zajistit masivní boom dodávek do kategorie, která je stále na začátku a bude pravděpodobně trvat roky, než dozraje. Dříve analytik společnosti TF International Securities Ming-Chi Kuo odhadoval, že první generace Apple Vision Pro bude dodána v počtu 800 000 až 850 000 kusů, což je vzhledem k ceně, úrovni užitku produktu a cílové skupině úžasné číslo.

Bohužel stačilo jen pár týdnů, aby se aktualizované odhady dodávek tohoto analytika snížily, protože jeho poslední předpověď pro rok 2024 klesla na neuspokojivých 450 000 kusů. Na základě těchto čísel se nelze divit, že by se Apple Vision Pro 2 prodával obtížně, zejména když jeho předchůdce nedokázal vytvořit dostatečný zájem, přestože byl technologicky vyspělejší než konkurence. K uvedení nové prémiové náhlavní soupravy pro rozšířenou realitu mělo dojít do konce roku 2026, ale v té době se uvádělo, že společnost Apple nenašla způsob, jak snížit cenu Apple Vision Pro 2.

U levné verze bude mít Apple pravděpodobně větší flexibilitu, pokud jde o cenu, přičemž dříve zveřejněné informace zmiňovaly částky v rozmezí 1 500 až 2 500 dolarů. Bohužel, aby se cenově dostupná náhlavní souprava dostala na tuto hranici, musela by přinést několik obětí, například méně kamer, absenci EyeSight, horší displej a možný přechod od čipové sady pro Mac k čipové sadě pro iPhone. Pokud si myslíte, že ukončení prací na Apple Vision Pro 2 byl správný krok vzhledem k tomu, že současný model nebyl přijat kladně, dejte nám vědět v komentářích a my budeme i v budoucnu poskytovat včasné aktualizace.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno